VIDEO | Medzinárodnú konferenciu pre lídrov v školstve navštívili aj americkí študenti

1514x
14. November 2022
Lepšie spolu! - Better together! Pod týmto názvom sa konal už šiesty ročník konferencie pre pedagógov a lídrov v školstve
 
V štvorhviezdičkovom hoteli Alexander v Bardejovských Kúpeľoch sa minulý týždeň uskutočnil už šiesty ročník vzdelávacej konferencie pre pedagógov a lídrov v školstve. Cieľom bolo podeliť sa o najlepšie spôsoby vzdelávania medzi partnermi zo Spojených štátov amerických, Veľkej Británie a Slovenska.
 
„Mali sme tu dvoch profesorov z dvoch univerzít, jeden z nich dokonca patrí medzi veľmi známych pedagógov zo vzdelávacej inštitúcie, ktorá je sedem rokov za sebou hodnotená ako najlepšia na svete. A potom tu boli stredoškolskí pedagógovia a metodici z našich partnerských škôl,“ povedal riaditeľ Cirkevnej spojenej školy v Bardejove, Martin Šmilňák.
 
„Celá moja prednáška bola o spolupráci inštitúciu na úrovni škola – mesto alebo škola – vláda. Školy medzi sebou dokážu zdieľať príklady dobrej praxe. Snažíme sa pomôcť lídrom v školstve na Slovensku, aby vyučovali lepšie, aby sa nadchli pre nové veci a nové spôsoby vzdelávania,“ priblížil svoj príspevok na konferencii profesor Simon Uttley, riaditeľ partnerskej školy z Veľkej Británie.
 
 
Profesor Simon Uttley s americkými študentmi, ktorí navštívili medzinárodnú vzdelávacej konferencie pre pedagógov a lídrov v školstve
 
„Chcel som učiteľov inšpirovať, pomôcť im, ako zvládať mnohé prekážky, aby som vzbudil záujem a aby učitelia boli viac inovatívny a do vzdelávania aby priniesli to najlepšie, čo vo svete existuje,“ vysvetlil profesor.
 
Konferencie sa zúčastnili pedagógovia zo základných a stredných škôl z celého Slovenska a tiež trinásti študenti z prestížnej americkej univerzity, ktorí mali pre učiteľov pripravenú prezentáciu.
 
 
V hoteli Alexander v Bardejovských Kúpeľoch sa minulý týždeň uskutočnil už šiesty ročník prestížnej medzinárodnej konferencie pre pedagógov 
 
„Táto konferencia má taký lajtmotív a názov – Better together a je celá o spolupráci. Ideme teda hľadať spôsoby spolupráce naprieč školami, vo vnútri škôl, ale aj naprieč krajinou ale aj na medzinárodnej úrovni,“ dodáva Martin Šmilňák.
 
Do Bardejova zavítal tiež uznávaný pedagóg Jacek Brant z najväčšej britskej univerzity Collage London, ktorého fakulta je už siedmy rok po sebe najlepšou vzdelávacou inštitúciou na svete.
(13.25, red.)
Diskusia
Pridať komentár