Chcel kúpiť kryptomeny, prišiel o 55 tisíc eur

2311x
11. November 2022
Nakupoval kryptomenu
Muž sa stal obeťou podvodníkov
 
Muž z obce Nová Ľubovňa sa zaregistroval na internetovej stránke z dôvodu nákupu kryptomien a hneď aj uhradil 250 eur za ich nákup. Krátko na to ho kontaktovali osoby, ktoré od neho vylákali ďalšie finančné prostriedky pod zámienkou väčšieho zisku pri obchodovaní.
 
Dôverčivý muž im previedol zo svojho účtu sumu 15 000 eur. Neskôr bol muž opätovne kontaktovaný s tým, že obchodná spoločnosť ide expandovať a ak chce aj on byť súčasťou tohto veľkolepého obchodu musí uhradiť sumu 10 000 eur, pričom vraj predpokladaný výnos mal byť 150 000 eur.
 
Výnos rástol, peniaze nedostal 
 
Muž požadovanú sumu previedol a prostredníctvom aplikácie sledoval ako mu jeho výnos rastie až nastal čas a chcel si svoje peniaze vybrať. No vznikol problém. Bolo mu oznámené, že najskôr vraj musí uhradiť poplatok za bankový prevod vo výške 10 500 eur, neskôr mu bolo oznámené, že musí ešte zaplatiť 9 600 eur za platobný kanál cez ktorý mu prídu jeho získané finančné prostriedky. Muž opäť obe požadované sumy zaplatil.
 
Mailom mu bola následne zaslaná požiadavka na zaplatenie 9 542 eur za províziu a 4 096 eur za poplatok za expresné doručenie peňazí. Tieto sumy už muž neuhradil. Páchatelia svojím konaním tohto muža uviedli do omylu a spôsobili mu škodu v celkovej výške viac ako 55 000 eur.
 
Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Stará Ľubovňa, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin podvodu. Páchateľom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov!
(10:21, krpzpo)
 
Diskusia
Pridať komentár