VIDEO | Odbor Poradenstvo vo výžive na SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb J. Andraščíka zaujal

1264x
02. November 2022
Prednáška pre ôsmakov a deviatakov
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove zorganizovala prednášku ku dňu zdravej výživy pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka. Tí sa dozvedeli, ako sa správne stravovať a aké druhy potravín je vhodné konzumovať.
 
„Dozvedeli sa, čo je najväčšou chybou vo výžive 13-15 ročnej mládeže. Súčasťou prednášky bola aj ochutnávka zdravých pokrmov, ktoré sme pripravili na túto príležitosť,“ uviedla Katarína Vaľková, učiteľka odborných predmetov.
 
Žiakov zaujala časť prednášky, ktorá sa venovala energetickým nápojom i jedlu, ktoré obsahuje zvýšené množstvo cukru. Škola ponúka možnosť štúdia v odbore Poradenstvo vo výžive a aj preto takéto prednášky organizuje priamo vo svojich priestoroch. Žiaci si v závere pochutnali na zdravom jedle.
 
Rôzne zdravé maškrty 
 
„Pripravili sme pre nich zdravé sladkosti. Mrkvovo-kokosový koláč, makový koláč, makovú bábovku, cuketové tyčinky, cviklovo-ovocné smoothie, nátierky z avokáda a tvarohu a špeciálny chlieb z tekvice a zo špaldy, ktorý bol upečený špeciálne na túto príležitosť,“ dodala Vaľková.
 
Absolvent tohto štúdia môže po skončení školy pracovať ako poradca v oblasti výživy a pohybových aktivít, pracovník vo wellness centrách, fitnes centrách, v liečebných domoch, ako manažér v športových kluboch a centrách alebo pokračovať v štúdiu na vysokej škole so zameraním na výživu, šport a zdravotníctvo.
(16:55, red)
Diskusia
Pridať komentár