Bardejovčania prehrali prvý domáci zápas v sezóne

1812x
30. Október 2022
Partizán prehral druhý zápas v rade
Bardejovčania (v červenom) nestačili na Lipany 
 
Už sa stalo zvykom, že pri komentároch zo zápasov vonku predstavíme aj štadión súpera. Povedzme si však niečo aj o tom našom.
 
Mestský štadión v Bardejove (vlastník Mesto Bardejov) má prenajatý Partizán Bardejov. Ihrisko s prírodnou trávou má rozmery 105 x 68 metrov. Sedadiel je 3433 a celková kapacita je 3933 miest.
 
Obe mužstvá patria k špičke tretej ligy a pohybujú sa v hornej časti tabuľky. Obe utrpeli v poslednom kole prehru. Pre Lipany to bola už druhá, Bardejovčania prehrali prvý krát.
 
Po dvanástich kolách bolo ŠK druhé, Partizáni tretí. Lipany mali v nohách pohárový zápas, keď doma podľahli Skalici tesne 0:1. V drese Lipian nastupuje aj bardejovský odchovanec Mário Jacko (pochádza z Lipian, hráčska kariéra: Lipany, Spišská Nová Ves, Partizán Bardejov, FK Pohronie, Lipany).
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Bardejovským mladíkom nemožno uprieť snahu, no na skúsené Lipany to nakoniec nestačili. Domáci začali dobre a už v piatej minúte išiel Somov sám na brankára. Strieľal tesne vedľa. Už o chvíľočku opäť dostal Somov loptu za obranu, tentoraz zle prihral.
 
Hostia pohrozili o chvíľu neskôr. Prenikajúci Vysočan trafil len bočnú sieť. Príležitosť mal aj Vitovič. Čikoš-Pavličko šancu zmaril. Za domácich sa snažil do listiny strelcov zapísať Borok. Gólman hostí Bartoš bol proti.
 
V 20. minúte padol v šestnástke unikajúci Pyda a Dziviak ukázal na značku pokutového kopu. Somov nedal Bartošovi šancu. Partizáni sa snažili meniť skóre, ale kombinácia i finálne prihrávky viazli.
 
Gól padol až v 41. minúte a jeho autorom bol odchovanec bardejovského futbalu Mário Jacko v drese súpera. Po rohovom kope poslal hlavou loptu za chrbát Čikoš-Pavlička.
 
Do druhého polčasu vstúpili lepšie hostia a už v jeho úvode sa mohli dostať do vedenia. Hra sa vyrovnala a prelievala sa z jednej strany na druhú.
 
Na oboch stranách však viazla finálna fáza a zakončenie. Rozhodnúť mohol 70. minúte Somov. Napálil však len do brankára. Rozhodujúci moment prišiel v úplnom závere. Chyba v defenzíve Partizána.
 
Dobrá kombinácia a Vitovič zabezpečil hosťom tri body. Na čele tabuľky ostala Spišská Nová Ves. Tá doma zdolala Lučenec a má 30 bodov, druhé Lipany 29. Partizán získal doteraz bodov 25.
 
Partizán Bardejov BŠK – ŠK Odeva Lipany 1:2 (1:1)
Góly: 21. Somov - 41. Jacko, 90. Vitovič
Rozhodovali: Dziviak, Mihalík, Maliňák. ŽK: Pyda, Elexa, Hanuščák, Somov – Jacko, S. Kráťovič, Micherda, Vitovič. 523 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Hanuščák (78. N. Lukáč), Elexa, Kmec (78. Venediktov), Pyda, Batista Da Silva, Šott (65. Tvardzik), Borok, Somov, Berecký, Haščák (67. Stolárik)
(21:38, dch)
Diskusia
Pridať komentár