VIDEO | Zborov dokončuje nájomné byty s modernými štandardmi

1790x
26. Október 2022
Udržať chce v obci mladé rodiny
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Obec Zborov ukončuje ďalšiu významnú stavbu. Slúžiť bude záujemcom o nájomné byty.
 
Podarila sa prestavba schátraného kina
 
"Stojíme pred bytovým domom Vároš, ktorý vznikol prestavbou z bývalého kina Slovan v centre obce Zborov, ktoré bolo roky opustené a schátrané. Vzniklo tu trinásť bytových jednotiek bežného štandardu, ktoré budeme odovzdávať v priebehu niekoľkých týždňov,“ priniesol počas našej návštevy podrobnosti starosta obce Ján Šurkala.
 
„Sme veľmi radi, že veľký dopyt po bývaní v Zborove budeme môcť čiastočne naplniť.“ Obec chce ponukou bytov zabrániť odlivu mladých obyvateľov, ale pamätá ňou i na ľudí na sklonku života. Nájomníkov čaká bývanie v priestranných bytoch, napĺňajúce moderné štandardy.
 
Využijú solárnu energiu
 
„Je to bytovka, ktorá spĺňa najvyššie energetické štandardy, vykurovanie a teplá voda využívajú solárne panely. Je to veľmi moderná stavba a i jej vybavenie vo vnútri je prémiovejšie," vysvetlil starosta.
 
 
Na projekte budovy sa podieľala kancelária architekta Miloslava Olejára. „Oceňujem, že obce v bardejovskom okrese sa intenzívne zaujímajú o bytovú výstavbu. V Bardejove je to veľmi vypuklý problém, pretože z mesta sa za posledných 20 rokov odsťahovalo 4000 ľudí, čo znamená doslova jeho vyľudňovanie," upozornil M. Olejár.
 
Sľubuje výstavbu aj v Bardejove
 
„Verím, že po voľbách sa to podarí zmeniť a naštartujeme výstavbu najmä bytových domov, ktoré by boli na prenájom. Zdroje na to sú. Takisto mesto vlastní pozemky, ktoré je na výstavbu bytov možné využiť. Je dôležité, aby sme tento proces spustili a občania už o dva – tri roky mohli bývať.“
 
Proces prideľovania nových nájomných bytov v Zborove plánujú spustiť už v blízkej dobe. V ponuke sú jedno aj viacizbové byty.
(18:45, red) 
Diskusia
Pridať komentár