VIDEO | Výnimočný kultúrny dom v Raslaviciach prešiel obnovou

833x
26. Október 2022
Priestory prijmú i väčší divadelný súbor
 
Vo výnimočnom kultúrnom dome v Raslaviciach sme boli s našou kamerou
 
Kultúrny dom v Raslaviciach je výnimočný v rámci celého okresu Bardejov. Nájdeme tu tanečnú i veľkú divadelnú sálu. Popri obnove interiérov obec vybudovala moderný systém, ktorý pomôže pri návalových vodách.
 
Raslavický kulturák prichýli spevákov i hercov
 
„Či už sú to šatne, či sú to vécka, v divadelnom priestore takisto ozvučenie, miestnosť pre zvukára...,“ vymenoval veľmi pekne renovované priestory v kultúrnom dome starosta Raslavíc Marek Rakoš.
 
Voda zo strechy je odvádzaná špeciálnym vodozádržným opatrením
 
„Neodmysliteľnou súčasťou je kuchyňa, ktorá bola vo veľmi dezolátnom stave. Celý jej priestor sa zrekonštruoval a nakúpilo sa komplet nové vybavenie.“
 
Náklady sa blížia k dvom stovkám tisíc
 
Vynovená kuchyňa zvládne akcie až pre 300 ľudí. Moderným riešením je systém, ktorý zachytí návalový dážď v pôde pod zeleňou a postupne ho uvoľní do vodného toku. Odbremení ho tak v čase najvyššej hladiny.
 
„Čo sa týka celkových investícií do týchto rekonštrukčných prác, pohybovali sa na úrovni 182-tisíc eur. Všetko to bolo hradené z rozpočtu obce, preto sa chcem aj z tohto miesta veľmi pekne poďakovať poslancom, ktorí boli ochotní a peniaze odhlasovali,“ uzavrel starosta Marek Rakoš.
(16:00, red, foto: kd-raslavice.sk)
Diskusia
Pridať komentár