VIDEO | V Raslaviciach začal slúžiť opravený most

1266x
26. Október 2022
K cintorínu vedie bezpečnejší chodník
Pozrite si našu videoreportáž z otvorenia nového mosta v Raslaviciach
 
V Raslaviciach uviedli do prevádzky opravený most cez potok Hrabovec. Udalosť si nenechali ujsť zástupcovia obce, Prešovského samosprávneho kraja ani zhotovitelia diela. 
 
Mostu sa osobitne tešia veriaci
 
„Okrem tejto strany, kde bol pôvodný jednoduchší kovový chodníček, pribudol ďalší, už riadny betónový chodník, ktorý pomáha hlavne počas svätých omší, keď je veľký nával ľudí,“ informoval o novej stavbe starosta Raslavíc Marek Rakoš. „Určite odbremení dopravu, pretože autá tu často museli stáť v kolónach,“ vysvetlil.
 
 
„Tieto mosty mali 70 rokov a viac. Bolo potrebné ich rekonštruovať, opravovať, obnoviť. Som rád, že sme na to našli finančné prostriedky,“ pridal kladné hodnotenie stavby župan Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Ľuďom už pomáhajú i ďalšie diela
 
„Sumy za toto a ďalšie mostné teleso, ktoré je o nejakých cca sto metrov ďalej, vychádzajú spolu do milióna eur,“ povedal Marek Rakoš.
 
Obci sa tiež podarilo skolaudovať úsek cesty z Raslavíc na Lopúchov, ktorý bol kvôli zúženej ceste veľmi rizikový. Vznikol chodník, ktorý Raslavičanov bezpečne prevedie ku cintorínu. Ako informoval starosta obce, tento úsek stál približne 3,5 miliónov eur.
(15:40, red)
Diskusia
Pridať komentár