VIDEO | Počas mesiaca úcty k starším nezabudli na seniorov ani v zariadení ANTIC

1128x
25. Október 2022
Seniorom sa venujú počas celého roka
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Počas mesiaca úcty k starším nezabudli na seniorov ani v bardejovskom zariadení ANTIC. Deti si pripravili tanec, spev a hudbu, ku ktorým sa spontánne pridali dôchodcovia.
 
Po príhovore generálneho riaditeľa zariadenia oslovil klientov a personál poslanec bardejovského mestského zastupiteľstva Stanislav Soroka. Utajovaným prekvapením bolo vystúpenie harmonikára – poslanca Petra Petruša.
 
„Úžasné bolo vystúpenie ZUŠ-ky, potom dievčatá zo Spojenej školy a samozrejme sa zapojili aj klienti,“ uviedol Jaroslav Živčák, generálny riaditeľ Sociálneho domu ANTIC n.o.
 
Venujú sa klientom nie len počas októbra
 
V ANTIC-u sa snažia prihovárať a napĺňať čas klientom nielen v mesiaci október.
 
„My sme aj počas covidu chceli klientom spestriť tento mesiac. Ale nerobíme to len v mesiaci október, ale aj mimo, aby sme klientov vtiahli do iných myšlienok a pomohli im prekonať ich ťažké trápenia, či už sú to zdravotné, rodinné, ale aj také, ktoré ich trápia z minulosti,“ pokračoval generálny riaditeľ.
 
Poslanec Stanislav Soroka navštevuje zariadenie ANTIC počas celého roka.
 
„Treba si úctu k starším zachovať a veľmi rád prídem do každého jedného domova seniorov na území mesta Bardejov, tým, že som aj poslancom. Tá úcta k starším niečo znamená, takže treba si ich uctiť. Nebyť ich, tak tu dnes nie sme ani my,“ povedal Stanislav Soroka, poslanec MsZ Bardejov.
 
Hudobné prekvapenie
 
Na záver prišlo prekvapenie: o hudobný blok s harmonikou a saxofónovým sprievodom sa postaral poslanec Peter Petruš.
 
„So svojim kamarátom sme im trochu zahrali také ľúbivé slovenské ľudové pesničky, ktoré im pripomenuli mladosť a aj nás tie pesničky trošku pookriali,“ prezradil Peter Petruš, poslanec MsZ Bardejov.
 
A ktoré ľudové šlágre sa dôchodcom prihovárajú najviac?
 
„Tu stuj koňu Pejka – keď boli niekedy také staré slovenské pesničky, východniarske, rusnácke pesničky. Tie chytajú hneď a idú do toho. Sami dávali nápady a my sme im hrali, aby sme im spríjemnili toto posedenie,“ dodal Petruš.
 (11:55, red, foto: FB/Sociálny dom ANTIC n.o., Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár