VIDEO | V Beloveži rastú ďalšie dve krásne bytovky

2034x
22. Október 2022
Beloveža napreduje
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Rozvoj Beloveže naberá na obrátkach. Po výstavbe prvého bytového domu v blízkosti materskej školy starosta obce evidoval zvýšený záujem o takéto bývanie a preto prišiel s myšlienkou výstavby ďalších dvoch bytoviek. Tie sú už pred dokončením a o niekoľko mesiacov sa do nich budú môcť nasťahovať noví nájomníci.  
 
„Uprednostňujeme mladé rodiny a najmä rodiny, ktoré pochádzajú alebo majú korene v obci Beloveža. Samozrejme, neodmietneme ani iných, cudzích, ak by bol malý počet žiadostí, ale môžem povedať, že žiadosti je viac, ako bude bytov,“ uviedol starosta obce Jozef Kostura.
 
Prvý bytový dom bol skolaudovaný pred štyrmi rokmi a získal významné ocenenie z ministerstva. Ďalšie dve bytovky budú ešte vo vyššej kvalite.  
 
„Dorobili sa balkóny, podľa nových noriem sa musela urobiť rekuperácia, urobil sa v obidvoch bytových domoch výťah, takže by mal byť vyšší komfort,“ ozrejmil Jozef Marko, konateľ spoločnosti Marko a Marko s.r.o.
 
 
Každý byt bude mať parkovacie miesto, vybudovaná bude nová prístupová cesta, ktorá už bude spĺňať prísnejšie kritériá a bude obsahovať tiež potrebné prípojky. Pribudnú tiež miesta na odpadkové koše. Do užívania tak budú už čoskoro odovzdané nové jedno, dvoj a trojizbové byty.  
 
„Tieto bytovky stavia firma, ktorá ich stavia z vlastných zdrojov a po ich ukončení, po kolaudácii a odovzdaní obci prejdú do vlastníctva obce a obec si následne zoberie úver, bezúročný úver, ktorý bude splácať,“ pokračoval starosta obce J. Kostura.  
 
„Obec by na nich mala dostať 30 percent dotácie, zvyšok tých 70 percent by malo ísť cez ŠFRB s nula percentným úrokom, takže by to mala byť veľmi veľká výhoda hlavne pre mladé rodiny, začínajúcich. Obidva bytové domy sú v triede A0, takže tu budú minimálne náklady na kúrenie. Ohrev teplej vody bude solárnymi panelmi zo strechy, prakticky všetky tieto veci, čo v dnešnej dobe fičia, budú zabudované v tomto bytovom dome,“ dodal J. Marko.
(17:35, red)
Diskusia
Pridať komentár