Farebný týždeň na Gymnáziu L. Stöckela s piatkovou spomienkou

1453x
20. Október 2022
Farebný týždeň
Žiaci si pripomenuli smutné udalosti 
 
Uplynulý týždeň hýrili chodby Gymnázia L. Stöckela farbami. Vďaka iniciatíve Školského parlamentu mal každý deň svoju farbu a študenti tomu museli prispôsobiť aj svoje oblečenie. Spoločne takýmto spôsobom každý deň vytvárali farebnú rodinu.
 
Avšak táto aktivita mala aj hlbšiu myšlienku. Piatok, ktorý sa niesol v čiernej farbe, bol spomienkovým dňom. Študenti tak chceli vyjadriť smútok a zároveň úprimnú sústrasť pozostalým po obetiach tragickej dopravnej nehody v Bratislave a obetiam streľby v hlavnom meste.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Naša škola okrem toho, že nás vzdeláva, nás najmä vychováva. Učí správnym postojom a vedie k nepretržitému využívaniu kritického myslenia. Dbá na názory a postoje svojich žiakov, vďaka ktorým sme cítili za správne, spojiť našu čiernu so symbolickou a pietnou spomienkou na nie o veľa starších mladých ľudí, ktorí v minulých týždňoch prišli o život. Nebolo to ich vlastnou vinou, bola v tom ľudská nezodpovednosť, neuvedomelosť a sfanatizovanosť. Spoločne tak vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám a pozostalým,“ povedala predsedníčka Školského parlamentu Denisa Petrová.
(11:21, GLS, foto: Školský parlament pri Gymáziu Leonarda Sťöckela)
Diskusia
Pridať komentár