VIDEO | ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove hostila žiakov z Nemecka a Turecka

1248x
18. Október 2022
Nemeckí a tureckí študenti v Bardejove
Pozrite si našu videoreportáž
 
Základná škola s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove hostila žiakov z Nemecka a Turecka, ktorí prišli na výmenný pobyt v rámci projektu Erasmus+. Zahraniční žiaci v úvodný deň absolvovali prehliadku školy a po nej už nasledovali jednotlivé úlohy, ktoré potrebovali splniť.
 
„Témou je City in photo, čiže začíname základmi fotografie, čiže majú sa naučiť pracovať v programe a upravovať tie fotografie. Za celé obdobie projektu uvidíme posun žiakov, ako sa zlepšili vo fotografovaní,“ prezradila učiteľka Petra Csuková.
 
„Popri samotnom cieli projektu, teda práca s fotografiou, žiaci získajú komunikačnú istotu v angličtine. Dokážu si vykomunikovať svoje veci, požiadavky s Turkami, Nemcami, Slovákmi v angličtine,“ doplnil učiteľ Ján Šoltés.
 
Tureckí žiaci boli ubytovaní v rodinách 
 
Žiaci z piatej základnej školy sa na príchod ich rovesníkov zo zahraničia tešili, pretože žiaci z Turecka boli ubytovaní priamo v rodinách.
 
 
„Veľmi sa teším, lebo si precvičím angličtinu. Budem mať ubytované dve Turkyne, Ipek a Dylaru, ktoré sú o rok alebo dva staršie,“ tešila sa študentka Darinka.
 
„Mám Turca Egeho, ktorý má 16 rokov. Tento týždeň bude zábavný, potom pôjdeme aj do Nemecka a Turecka. Takže aj tento rok má čaká veľmi veľké dobrodružstvo,“ prezradil študent Henrich.
 
Obľúbené miesta i suveníry 
 
„Budem mať 15 ročnú Turkyňu Celine. Určite chcem s ňou pochodiť po Bardejove, ukázať jej moje obľúbené miesta, chcem aby sa stretla s mojimi kamarátmi a dúfam, že sa u nás bude cítiť príjemné,“ povedala študentka Natália.
 
„Určite im kúpime tradičné slovenské výrobky ako bardejovský med alebo slovenské šálky, pretože aj oni nám priniesli darčeky z Turecka,“ doplnila Darinka.
 
Bardejovskí žiaci v rámci výmeny navštívia v decembri Nemecko a v máji zavítajú do Turecka. V oboch krajinách budú pokračovať v zdokonaľovaní sa v jazyku i vo vyhotovovaní a úprave fotografií.
(18:05, red, foto: FB/ZŠ s MŠ Pod Vinbargom)
Diskusia
Pridať komentár