VIDEO | Košická strojnícka fakulta hostila stretnutie dekanov

1165x
29. September 2022
Do Bardejova zavítali zástupcovia slovenských a českých univerzít
Pozrite si videoreportáž zo stretnutia dekanov v Bardejove 
 
Strojnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach v polovici septembra hostila v Bardejovských Kúpeľoch dekanov, prodekanov, tajomníkov a predsedov akademických senátov strojníckych fakúlt zo Slovenskej a Českej republiky.
 
Košická fakulta oslavovala 70. výročie
 
„Máme 70. výročie vzniku fakulty a bolo len symbolické, že keďže som z tohto kraja, pozval som svojich priateľov tu, aby videli, aké máme kráľovské mesto a mesto UNESCA. Zhruba 60 percent z nich nebolo ešte v Bardejove ani v Bardejovských Kúpeľoch,“ uviedol dekan Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach Jozef Živčák.
 
 Zástupcovia strojníckych fakúlt sa stretli v hoteli Alexander 
 
Trinásť dekanov predstavilo svoj potenciál a svoje bohatstvo, študentov, výskum i ľudí, ktorí pracujú na fakultách. Na Sesii boli tiež odprezentované vízie, ktoré jednotlivé fakulty majú. „V mene Strojníckej fakulty som predstavil známe vodíkové auto, ktoré bolo predmetom EXPA 2020. Ja hovorím, že EXPO, to je olympiáda výskumu, a tam B-čkari nechodia; len tí najlepší“ upozornil dekan.
 
Český dekan bol na podujatí prvýkrát
 
„Tento kongres sa organizuje každoročne. Prinesie nám výmenu skúseností. Pomáhame si riešiť problémy na fakultách, ktorú prídu tu skôr, tu neskôr, ale opakujú sa, takže niekto niečo vyrieši a s riešením môže pomôcť ďalšej fakulte,“ skonštatoval dekan Fakulty strojní VŠB Technickej univerzity v Ostrave Robert Čep.
 
 
Súčasťou programu stretnutia bola návšteva primátora 
 
„Dnešná akcia je tradičná, ale pre mňa nová – ja som vo funkcii dekana krátko, takže na tejto akcii som po prvýkrát. Akcia je putovná a musím povedať, že Bardejov a slovenská Technická univerzita v Košiciach ma rozhodne nesklamali,“ podelil sa Miroslav Španiel, dekan Fakulty strojní ČVUT v Prahe.
 
Navštívili primátora a pozreli si mesto
 
Predstavitelia fakúlt tiež zavítali na mestský úrad v Bardejove, kde sa stretli s primátorom mesta, následne boli slávnostne prijatí v obradnej sieni. Nasledovala prehliadka námestia i Baziliky svätého Egídia. A čo dekani želajú Strojníckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach?
 
„Veľa dobrých študentov, kreatívnych pedagógov a veľa peňazí z ministerstva,“ povedal Robert Čep. Celý program stretnutia predstaviteľov fakúlt vyvrcholil záverečným rautom a slávnostným posedením v štvorhviezdičkovom hoteli Alexander.
(14:10, red, foto: TUKE)
 
 
Diskusia
Pridať komentár