Gastro spojilo školy, prevádzky a producentov

898x
24. September 2022
Podujatie sprevádzal známy šéfkuchár
a odborníci
 
Gastro akciu hostilo Hniezdne v staroľubovnianskom okrese
 
Variť z lokálnych, sezónnych surovín a udržateľne, teda bezodpadovo. To bola téma ďalšej sektorovej konferencie v rámci Národného projektu Zlepšenia stredného odborného školstva v Prešovskom kraji.
 
Lektoroval známy šéfkuchár
 
Interaktívna konferencia štylizovaná ako „ranná šou“, kde sa prelínala panelová diskusia odborníkov s komentovaním varením známeho šéfkuchára Jaroslava Bachledu sa uskutočnila v Hniezdnom v okrese Stará Ľubovňa).
 
Pripravovali sa kvalitné dobroty a nápoje
 
Na podujatí sa predstavilo šesť školských tímov z Prešovského (4) a Žilinského samosprávneho kraja (2), ktoré si zmerali sily vo varení mäsitého a bezmäsitého jedla pod dohľadom skúsených šéfkuchárov.
 
Prihovorili sa odborníci, degustovala sa káva
 
V panelovej diskusii vystúpili odborníci z gastronomického odvetvia, ktorí sa venovali udržateľnosti nielen v prevádzkach, ale aj na školách, legislatíve, obsahu vzdelávania, výberu partnerov na spoluprácu, či skúsenostiam z praxe.
 
Do podujatia sa aktívne zapojili stredoškoláci
 
Súčasťou konferencie bola prezentácia regionálnych producentov zo Spiša, ktorí predstavili remeselné sirupy, pivo, sypané čaje, mäsové a syrové výrobky, destiláty, mliečne výrobky, zeleninu, ale aj chilli produkty. Okrem iného sa prezentoval i color latte art s degustáciou kávy.
(14:45, PSK)
 
 
Diskusia
Pridať komentár