Dôchodkyňa naletela na „zraneného syna“, peniaze od Slovákov pýta aj Ronaldo

1091x
02. September 2022
Raz vážne zranené dieťa,
inokedy futbalová superstar
 
Dôchodcovia v strachu o blízkych môžu podľahnúť podvodníkom
 
Jej syn mal vraj zaviniť dopravnú nehodu, no ak zaplatí sedem tisíc, do väzenia nepôjde. Hovoriť mu vraj práve bráni pretrhnutý jazyk. Staršia pani z Prešova citovému vydieraniu podľahla.
 
V stredu v posledný augustový deň popoludní neznámy muž telefonicky kontaktoval 77-ročnú Prešovčanku, a to za účelom vylákania peňazí od nej.  Muž v telefóne sa predstavil ako doktor,  ktorý k telefónu prizval aj pani doktorku. Tá  informovala  dôchodkyňu,  že jej syn havaroval,  pričom  je vinníkom dopravnej nehody.
 
Výkupné za oslobodenie syna 7000 eur
 
Pri nehode malo dôjsť k zraneniu niekoľkých osôb, medzi  ktorými  je aj  maloletých chlapec vo veľmi vážnom stave.  Pokiaľ však pani zaplatí 7000 eur, môže  dôjsť  k dohode a syn do väzenia nepôjde. Samotný syn nemôže hovoriť, lebo vraj má pretrhnutý jazyk  a je v šoku.
 
Staršia pani neváhala, šla na poštu a  vložila požadovanú sumu na dohodnuté číslo účtu. Vyšetrovateľ v Prešove vedie  v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu  spáchaného formou spolupáchateľstva.
 
Ľudia často neodolajú
 
Zdá sa, že nielen vynaliezavosť podvodníkov, ale ani dôverčivosť starších ľudí nemá hraníc. Polícia opakovanei apeluje na občanov, aby si takého telefonáty, či informácie najskôr overili u svojich blízkych alebo kontaktovali políciu. Je samozrejmé, že ľudia majú o svojich blízkych strach a chcú urobiť všetko, čo sa len dá, aby im pomohli, no jeden telefonát na overenie si situácie je otázkou niekoľkých minút – zdôrazňuje polícia.
 
Výpomoc od Slovákov údajne žiadal aj portugalský futbalista
 
Slovákov kontaktuje Ronaldo, pýta prachy na cestu
 
V posledných dňoch prebehla sociálnymi sieťami správa, že podvodník vystupujúci pod hlavičkou hviezdneho útočníka Christiana Ronalda oslovuje Slovákov. Ostal vraj uviaznutý na letisku a potrebuje „drobné“, aby sa dostal domov. Myšlienka na to, že dostali z bryndy Ronalda, môže byť pre niekoho lákavá natoľko, že peniaze na účet držiteľa Zlatej lopty skutočne prevedie. Je však možné, že želaná sláva a Ronaldov štedrý revanš sa nedostavia ani potom, keď už Ronaldo docestuje domov.
(14:05, red)
 
 
Diskusia
Pridať komentár