Muž ubil minimálne päť psov

1879x
02. September 2022
O život prišlo viacero štvornohých kamarátov
 
Muž z Chminianskych Jakubovian psov naporcioval
 
Prešovskí enviropolicajti riešili smutný prípad. V obci neďaleko Prešova prišlo o život viacero psov a boli nachystané na konzumáciu. Páchateľovi hrozí niekoľkoročné väzenie.
 
Enviropolicajti odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality boli vyslaní do obce Chminianske Jakubovany v okrese Prešov. Stalo sa tak na základe hlásenia operačného dôstojníka. Na mieste sa už nachádzala hliadka Obvodného oddelenia Chminianska Nová Ves, ktorá obmedzila na osobnej slobode podozrivého 40-ročného muža.
 
Psov usmrcoval sekerou
 
Podľa informácií policajtov mal V. H. v prístrešku nachádzajúcom sa v osade utýrať minimálne piatich psov. Štvornožcov presne nezistenej rasy, pohlavia a veku mal tupou kovovou časťou sekery udrieť po hlave, v dôsledku čoho došlo k ich usmrteniu. Od takto usmrtených zvierat mal následne kuchynským nožom oddeliť hlavu a kožu a telá zvierat rozporciovať.
 
Muža zadržala polícia a hrozí mu väzenie
 
Vyšetrovateľ enviropolície muža obvinil z trestného činu týranie zvierat a navrhol jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
(10:20, KR PZ Prešov)
 
Diskusia
Pridať komentár