VIDEO | Antonín Panenka či Karol Dobiaš boli v Bardejove na oslave storočnice futbalu spokojní

1297x
02. August 2022
Antonín Panenka či Karol Dobiaš boli v Bardejove na oslave storočnice futbalu spokojní
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Storočnica bardejovského futbalu sa vydarila na výbornú, čomu zodpovedá aj veľký počet návštevníkov na dvojdňovom podujatí, ktoré sa konalo v areáli futbalového štadióna. Lákadlom a vyvrcholením bol priateľský futbalový zápas medzi výberom Československa a bývalými hráčmi Partizána Bardejov.
 
„Je to pekné sté výročie futbalu, no a myslím si, že sa to celé vydarilo a diváci boli spokojní. Bola tu veľmi dobrá návštevnosť. Videli sme šesť gólov i penalty. Pre nás to bolo pekné tým, že sem panovala pohoda. Je to proste tá propagácia futbalu, takže nešlo o body, takže si myslím a dúfam, že boli všetci spokojní,“ uviedol Antonín Panenka, bývalý futbalista a majster Európy.
 
„Je to moc rokov dozadu, keď som tu bol pred päťdesiatimi rokmi. Bardejov sa zmenil, skrášlil a samozrejme mám také spomienky, keď som tu bol raz za život s Trnavou asi rok 1972-1973 a teraz po tých dlhých rokoch, takže kúpeľné mesto nádherné, ubytovanie super a musíme poďakovať samozrejme šéfovi, ktorý to tu sponzoruje a financuje a tiež ďalším funkcionárom,“ ozrejmil Karol Dobiaš, bývalý futbalista a majster Európy.
 
 Bardejov navštívili osobnosti, ktoré písali históriu futbalu v meste
 
„Futbal má v Bardejove bohatú históriu, či už z 2. Československej futbalovej ligy alebo aj my, keď sme postúpili do Slovenskej ligy a samozrejme veľa, veľa úspechov a veľa vynikajúcich hráčov i trénerov bolo v Bardejove, takže je čo oslavovať,“ povedal Jozef Bubenko, bývalý tréner Bardejova.
 
Spokojný s oboma dňami bol aj prezident Partizána Stanislav Soroka. Ocenil, že do Bardejova zavítali osobnosti, ktoré písali históriu futbalu v meste.
 
„Keď som tak stál a išli hymny Slovenska a Českej republiky, tak sa človeku tak tlačia slzy do očí, pretože to je úžasná vec, keď tu stoja legendy Československého futbalu a ja môžem tu s nimi stáť na tomto trávniku a oni sú na našom ihrisku a v našom krásnom meste a že sa dala takáto výnimočná partia dokopy. Viete, Partizán Bardejov pod vedením trénera Bubenka dosahoval výborné výsledky a ľudia na to pamätajú. Patrilo sa, aby k stému výročiu tu boli tie legendy, ktoré písali taktiež hrubými písmenami históriu nášho futbalu,“ uviedol Stanislav Soroka, prezident Partizána Bardejov BŠK.
 
 
„Ja som sa domnieval, že sem tu niekedy bol, ale asi to nie je pravda, pretože som sa tu s niekým rozprával, že vlastne v tej dobe Bohemka hrala 2. celoštátnu ligu s Bardejovom, ale stretol sem nejakého brankára, ktorý mi povedal, že v Bardejove som nebol, ale chytal proti mne na Bohemke, takže som proti Bardejovu hral, ale tu som nebol, takže je to pre mňa premiéra,“ dodal Antonín Panenka.
 
 
„Futbal sa robí pre divákov a my sme fakt pobláznili divákov, pretože pred tým ako som prišiel do Bardejova, tak tu chodilo 300 - 400 ľudí, no a potom niekoľko tisícové návštevy tu boli a postupy, udomácnenie sa v lige, takže celé mesto žilo futbalom a bola tu aj fantastická atmosféra a aj vďaka divákom sme dosiahli tie úspechy, ktoré sme v Bardejove dosiahli. Samozrejme s funkcionármi, hráčmi, sponzormi, realizačným tímom sme boli ako jedna rodina a všetci sme držali spolu, a preto prišli aj úspechy,“ informoval Jozef Bubenko.
 
Okrem zápasu však boli počas osláv pripravené aj mnohé iné aktivity – nechýbali atrakcie pre deti, stánky s občerstvením či vystúpenia mnohých známych spevákov a kapiel. Klub zároveň ocenil ľudí, ktorí bardejovskému futbalu obetovali kúsok seba a ktorí sa pričinili o mnohé úspechy.
(11:31, red)
Diskusia
Pridať komentár