VIDEO | Základná škola v Hertníku bude disponovať novou pracovnou dielňou

1204x
28. Júl 2022
Žiaci nadobudnú prvé zručnosti z techniky už na základnej škole 
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
K základnej škole v obci Hertník pristavali novú budovu, v ktorej sa žiaci budú vzdelávať v oblasti pracovného i technického vyučovania.
 
„Taká dielňa praktického vyučovania tu nebola, čiže už skôr sme mali vo volebnom programe, že to urobíme a podarilo sa nám to postaviť vo vlastnej réžii. Prakticky pre nejakú jednu triedu, čo je nejakých 17 žiakov by tu mohlo byť, respektíve fungovať na jednej hodine technického vyučovania,“ uviedol Jozef Semanek, starosta obce Hertník. 
 
 
Obec financovala samotnú výstavbu budovy z vlastných zdrojov. Ruku k dielu pridali i pracovníci obecného úradu. Celková suma dosiahla výšku 63 000 eur, z toho 30 000 eur pôjde po schválení projektov na zariadenie dielne.
 
 
 
„Do tej dielne treba ešte stoly a náradie, no a tu sme dali žiadosť cez miestnu akčnú skupinu, v ktorej sme členmi v Raslaviciach. Projekty prešli, prebehli a sú na schvaľovaní v Bratislave. Vyzerá to nádeje, čiže do konca augusta, respektíve spetembra by tu mali byť stoly i náradie, čiže bude vlastne dielňa funkčná,“ ozrejmil starosta obce.
 
Žiaci základnej školy by tak už od septembra mohli zasadnúť do lavíc novej praktickej učebne.
(13:52, red) 
Diskusia
Pridať komentár