Talentovaný Christian Jančošek reprezentoval na medzinárodnom festivale

4391x
27. Júl 2022
Stretol sa s veľkými hviezdami 
Christian (vľavo) reprezentoval nielen Slovensko, ale aj Bardejov 
 
Mladý talentovaný Bardejovčan Christian Jančošek bol jazzovou akadémiou v Bratislave vybraný, aby reprezentoval Slovensko na medzinárodnom Umbria Jazz Festivale v Perugii, Taliansko. Zúčastnil sa tam okrem jazzového festivalu aj workshopu uznávaného slovenského bubeníka Martina Valihoru.
 
„Bolo mi cťou, byť vybraný a patriť medzi dvanástich študentov z hudobných akadémií krajín V4 a to zo Slovenska, Poľska, Česka a Maďarska. Zúčastnili sme sa v Perugii na masterclasse uznávaného slovenského jazzového bubeníka Martina Valihoru a jeho kolegov. Súčasťou tejto kultúrnej prezentácie bola aj vzdelávacia dimenzia. Projekt bol financovaný zo zdrojov Vyšehradského fondu,“ prezradil Christian.
 
Špičkoví umelci 
 
Medzinárodné zoskupenie bolo zložené zo špičkových inštrumentalistov a sólistov pochádzajúcich z krajín V4 a Talianska. Piotr Wylezol - piano, David Růžička - gitara, Kornél Fekete-Kovács - trúbka, Radovan Tariška - saxofón, Daniele Camarda – basgitara, Martin Valihora - bicie.
 
 
„Stáť na pódiu po boku Martina Valihoru a byť súčasťou tejto jazzovej rodiny, bolo pre mňa veľkým zážitkom. Táto skúsenosť ma posúva a motivuje v mojom hudobnom napredovaní,“ dodal talentovaný Bardejovčan.
 
Vystupuje doma i v zahraničí 
 
Christian sa venuje hre na klavír 12 rokov, posledné 4 roky navštevoval jazzovú školu Dame v Prešove pod vedením Petra Adamkoviča a svoj spevácky talent rozvíja pod vedením pani učiteľky Viery Germanovej, ZUŠ M.Vileca. Vynikajúce klavírne základy mu dal učiteľ zo ZUŠ M. Vileca František Palša, s ktorým sa teraz viac venuje organu. Hrá a spieva doma aj v blízkej Krynici.
 
V auguste čaká Christiana celoslovenská talentová súťaž vo vlastnej tvorbe piesní s názvom KONTAKT, na ktorú postúpil ako víťaz za Prešovský kraj. Na jeseň začína štúdium na Ekonomickej univerzite v KE a súčasne na Konzervatóriu klavír a spev.
 
Teší nás, že v našom meste vyrastajú mladí talentovaní ľudia, ktorí robia dobré meno nášmu mestu Bardejov nielen na Slovensku, ale aj vo svete.
(10:35, r, foto: archív CH.J)
Diskusia
Pridať komentár