V Bardejovských Kúpeľoch obnovili dve fontány

1907x
27. Júl 2022
OOCR ŠARIŠ – Bardejov stále inovuje pre zvyšovanie návštevnosti 
 
 Obnova fontán v Bardejovských Kúpeľoch
 
Ďalšia fotogenická atrakcia pribudla na severovýchode Slovenska v Bardejovských Kúpeľoch, a.s. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov financovala sumou 14 930 EUR obnovu dvoch nefunkčných fontán v Bardejovských Kúpeľoch. V priebehu troch mesiacov práce realizovala firma LM-groupe, s.r.o., Bardejov. Kompletne pritom obnovila dve fontány v parku pred kúpeľným domom Alžbeta (Park Sisi), vrátane zemných prác, obnovy šachty, recyklačnej nádrže a technológie. Informuje o tom riaditeľ (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek.
 
,,Bardejovské Kúpele sú zas o kúsok krajšie. Alžbetin park, alebo ľudovo Park Sisi, ktorý sa rozprestiera od secesného kúpeľného domu Astória až po klasicistickú Alžbetu, je obľúbeným miestom prechádzok a posedenia. Najvyhľadávanejší je v lete, keď tu niekoľko sto ročné vysoké stromy poskytujú v horúcich dňoch úľavu vo svojom tieni. Dominantnou parku je socha cisárovnej Sisi, inštalovaná v roku 1903 na jej pamiatku po trojtýždňovom pobyte v liečebnom dome Deák (dnes Alžbeta) v roku 1895. Obe vynovené fontány pochádzajú ešte z čias socializmu a boli dlhé roky nefunkčné. Po ich obnove sa striekajúce prúdy vody stanú vyhľadávaným miestom oddychu klientov a návštevníkov kúpeľov,“ vyzdvihuje R.Jančošek.
 
Bardejovské kúpele majú opäť svoje fontány v oddychových zónach
 
Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s. Tamara Šatanková k tomu dodáva: ,,Fontánam sa veľmi tešíme, práve to našim kúpeľom chýbalo. Striekajúca voda vytvára nenapodobiteľnú atmosféru a evokuje pohodu a relax. Práve tým sú naše kúpele charakteristické.“
 
Dodáva, že Bardejovské Kúpele sú plné zaujímavej drobnej architektúry i impozantných stavieb. Cisárovnu Sisi pripomína aj Múzeálny apartmán a kráľovský apartmán Sisi, oba v kúpeľnom dome Alžbeta. V kúpeľoch dominuje jedna z najdlhších lávok na Slovensku - Lávka priateľstva v Bardejovských Kúpeľoch, dlhá 54,2 m s výškou veže 11,6 m.
 
 Večerné osvetlenie fontán
 
Mesto Bardejov nezaostáva
 
V centre Bardejova na Radničnom námestí je fotogenickým hitom socha kata, vysoká 190 cm, pod ktorého sekeru si turisti radi dobrovoľne sami kladú hlavu na klát a s takýmto úlovkom sa potom radi hrdia. Umiestnená je pred bardejovskými fotogenickými dominantami, goticko-renesančnou radnicou a Bazilikou Svätého Egídia.
 
Turistov tento rok potešil i prenosný nápis BARDEJOV (vysoký 2,185 m, výška písmen je 1,909 m, šírka nápisu je 9,75 m), pri ktorom sa môžu fotografovať. Po čase bude nápis premiestnený na iné lokality.
 
 Fontána v rekonštrukcii
 
Medzi klenoty mesta, a to aj fotogenické, ďalej patrí Židovské suburbium - Stará synagóga v Bardejove. Zaujímavosťou sú aj zachované Bardejovské bašty. Navštevovanou je Ulička Johna Lennona v Bardejove a Parčík Johna Lennona v centre Bardejova, ktoré sú spolu s rodinným domom zasvätené pamiatke geniálneho hudobníka.
 
 Takto prebiehali rekonštrukcie 
 
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov v tomto roku obohatila ponuku z regiónu o Geofun hry pre mobilné aplikácie. Dve hry sa týkajú Bardejova a po jednej Svidníka a Bardejovských Kúpeľov. Súčasťou dodávky je aj 10 000 informačných letákov.
(9:42, red) 
Diskusia
Pridať komentár