Opitých vodičov pribúda čoraz viac

1572x
18. Júl 2022
Opitých vodičov pribúda čoraz viac 
 Pre alkohol za volantom za mreže
 
S opitými vodičmi sa akoby roztrhlo vrece. Je priam neuveriteľné, na koľkých podgurážených vodičov natrafí polícia v priebehu jedného víkendu. 
 
V piatok popoludní viedol 52-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi motorové vozidlo VW Tuareg po miestnej komunikácii v Spišskej Novej Vsi, kde bol z dôvodu prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti zastavený a kontrolovaný. Počas kontroly bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,18 mg/l, čo je v prepočte 2,46 promile. 
 
 
V sobotu, 45 minút po polnoci, viedol 27-ročný muž z okresu Sobrance motorové vozidlo po ceste v obci Choňkovce, kde bol policajnou hliadkou zastavený a vyzvaný, aby predložil všetky doklady potrebné na vedenie vozidla. Následne vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,92 mg/l, čo je v prepočte 1,92 promile.
 
Takmer v rovnakom čase viedol 38-ročný muž z okresu Michalovce motocykel po miestnej komunikácii v jednej z obcí v okrese Michalovce, kde bol z dôvodu jazdy zo strany na stranu zastavovaný hliadkou polície, na čo však nereagoval. Po zastavení bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,09 mg/l, čo je v prepočte 2,27 promile. 
 
Pozrite si našu videoreportáž
 
V nedeľu popoludní viedol 56-ročný muž z okresu Košice-okolie motorové vozidlo po ceste v okrese Košice – okolie, pričom bol zastavený a kontrolovaný. Počas kontroly bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,94 mg/l, čo je v prepočte 1,96 promile. 
 
V každom prípade vodičom vzniesli obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a po vykonaní procesných úkonov boli umiestnení do cely policajného zaistenia.
(15:35, KR PZ PO) 
Diskusia
Pridať komentár