Deň otvorených dverí v prezidentskom paláci Slovákov ohúril

1414x
15. Júl 2022
Deň otvorených dverí v prezidentskom paláci Slovákov ohúril
 
DOD v prezidentskom paláci
 
Prvých návštevníkov dnešného Dňa otvorených dverí (DOD) v Prezidentskom paláci v Bratislave osobne privítala prezidentka Zuzana Čaputová.
 
„Je to veľmi milá príležitosť byť priamo v kontakte s ľuďmi a ukázať im túto krásnu historickú pamiatku,“ uviedla Čaputová na margo jej sídla.
 
 Zákutia prezidentského paláca navštívila verejnosť
 
Prvým hosťom ukázala historické priestory paláca, ale aj miesta, kde sa vykonávajú ústavné akty. Návštevníci mohli zhliadnuť výstavu rôznych darov od občanov Slovenska i zahraničných hostí. Vyskúšať si tiež mohli rečnícky pult vo Veľkej sále.
 
„Štandardné miesto, kde sedáva prezident, je v strede tohto stola na jednej strane a oproti sedáva hlavný hosť,“ vysvetlila Čaputová v Zelenom salóne a priblížila priebeh prijímania napríklad prezidenta inej krajiny.
 
 Honosne zdobené siene Slovákov ohúrili
 
Prehliadka je podľa nej výborne pripravená a hostia sa dozvedia rôzne zaujímavosti. Počas návštevy paláca sa návštevníci opýtali prezidentky rôzne otázky. Nesmeli chýbať tiež pamätné fotografie.
 
Návštevníci boli s Dňom otvorených dverí v paláci veľmi spokojní. Najviac ich ohúrila prehliadka, pri ktorej videli bohatú výzdobu paláca.
(14:26, TS)
Diskusia
Pridať komentár