VIDEO | V Čečejovciach otvorili krásnu spievajúcu fontánu

1260x
15. Júl 2022
V Čečejovciach otvorili krásnu spievajúcu fontánu
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Slávnostné predstavenie spievajúcej fontány - aj z takej jedinečnej akcie sa mohli tešiť počas letných dní obyvatelia Čečejoviec, ale i okolitých obcí. Na základe získaného grantu KSK na výstavbu trhoviska a následnej konzultácie s projektantom, nápad na seba nenechal dlho čakať. Unikátnosť spievajúcej fontány spočíva v tvorbe vlastnej technológie realizovanej za pomoci zamestnancov sociálneho podniku.
 
„O tom som sníval, aby proste obyvatelia nemuseli chodiť za tým niekde do mesta, niekde do nejakých centier, ale aby si vedeli tu odpočinúť. Myslím si, že nie vždy je večer o tom, že si sadneme do nejakej reštaurácie alebo baru a dáme si tam pivo, ale skôr aj takto oddýchnuť v tomto priestore,“ uviedol Lukáš Macák, starosta obce Čečejovce.
 
 Svietiaca fontána v Čečejovciach
 
Atmosféra predstavenia spievajúcej fontány bola umocnená príjemným jazzovým koncertom a tí, ktorí sa stotožňujú s tvrdením "in vino veritas" teda vo víne je pravda, mali možnosť aj degustácie z bohatej ponuky vín. To, ako si užívali večernú atmosféru, sme zisťovali aj u tých najmenších.
 
„Podľa mojich predstáv by mohlo byť táto fontána taká farebná,“ povedala mladšia návštevníčka podujatia.
 
„Mohla by aj spievať a tancovať,“ dodala ďalšia návštevníčka.
 
„Teším sa na túto fontánu,“ uviedla jedna z mladších účastníčok podujatia.
 
 Otvorenie fontány v Čečejovciach
 
Vytvorenie nápaditej fontány, ktorá neunikne zraku Čečejovčanov, predstavuje hodnotnú zónu s ideálnymi podmienkami na relax s priateľmi a rodinami.
 
„Je to pekné a také kultúrne niečo pre dedinčanov, takže sa tešíme. I z okolitých dedín tu prídu, lebo sú tiež Čečejovské dni aj stále niečo kultúrne sa usporadúva u nás, takže si myslím, že radi prídu aj z ostatných dedín,“ uviedla obyvateľka obce Čečejovce.
 
„Jednoducho takú krásnu atmosféru nám pridáva,“ dodal jeden z obyvateľov obce Čečejovce.
 
 Fontána ako splnený sen
 
Spievajúca fontána a pri nej pokoj na duši. Je to posolstvo, a zároveň i splnený sen.
 
„Táto obec si to zaslúži, aby mala takýto priestor. Pamätám si, keď som bol dieťa a vždy som sa pýtal rodičov, že prečo v Košiciach je fontána a my tu nemáme fontánu. To som bol malý chlapec a pamätám si to doteraz, no a keď som sa stal starostom, tak vtedy som si povedal, že pevne verím, že sa aj k niečomu takému dopracujeme,“ dodal starosta obce. 
(13:07, red)
Diskusia
Pridať komentár