VIDEO | V Osikove oficiálne otvorili cestu, ktorá prepája Osikov s Bartošovcami

1387x
15. Júl 2022
V Osikove oficiálne otvorili cestu, ktorá prepája Osikov s Bartošovcami
Pozrite si našu videoreportáž
 
Zmodernizovaný úsek medzi Osikovom a Bartošovcami poteší všetkých vodičov, ktorí medzi týmito dvomi cestami prechádzajú. Slávnostného otvorenia sa zúčastnili viaceré osobnosti na čele s predsedom Prešovského samosprávneho kraja Milanom Majerským.
 
„Cesta tretej triedy, ktorá bola vybudovaná medzi týmito dvoma obcami bola naozaj v havarijnom stave. Ja sám na začiatku svojho funkčného obdobia som povedal, že do konca môjho funkčného obdobia musíme dať túto cestu dokopy,“ uviedol Milan Majerský, predseda PSK.
 
 Medzi Osikovom a Bartošovcami otvorili novú cestu
 
Rekonštrukcia dva a pol kilometra dlhého úseku bola financovaná zo zdrojov kraja, celkovo sa vyšplhala na takmer 240 tisíc eur.
 
„Táto cesta je pre nás historickým momentom, nielen pre našu obec a susednú obec Bartošovce, ale myslím si, že aj pre celý Podčergovský región, nakoľko dlhé roky bola vo veľmi zlom stave,“ informoval Jozef Kvokačka, starosta obce Osikov.
 
Cestu a kríž slávnostne posvätili
 
Po štyroch rokoch sa tak obyvatelia dočkali opravenej cesty, ktorá im uľahčí každodennú prepravu. Spolu s novou cestou zároveň posvätili aj kríž, ktorý taktiež prešiel rozsiahlou rekonštrukciou.
 
„Obyvatelia túto aktivitu a rekonštrukciu privítali, pretože dlhé roky bola poľnou cestou a konečne nadobudla také kontúry, ktoré viac menej si zaslúži 21. storočie i život v tomto regióne,“ uviedol Jozef Kvokačka, starosta obce Osikov.
 
 Otvorenie cesty sprevádzal folklórny spev
 
„Prinesie určite lepšie dopravné spojenie nielen medzi obcami Osikov a Bartošovce, ale prinesie i rozvoj celého Podčergovského regiónu, ktorý sa začína takýmto spôsobom rozvíjať aj čo sa týka turistiky smerom na Čergov. Myslím, že to prispeje k zlepšeniu životných podmienok občanov v tomto kraji,“ ozrejmil Václav Hudák, starosta obce Bartošovce.
 
 Kultúrne podujatie s názvom Vešelo na valaľe
 
Po oficiálnom otvorení cesty nasledoval kultúrny program Vešelo na Valaľe. Na pódiu vystúpili rôzne folklórne skupiny, ktoré zabávali návštevníkov do večerných hodín.
(15:53, red)
Diskusia
Pridať komentár