VIDEO | V obci Šiba pribudol novozrekonštruovaný most

1306x
13. Júl 2022
V obci Šiba pribudol novozrekonštruovaný most
Pozrite si našu videoreportáž 
 
V obci Šiba sa podarilo zrealizovať projekt kompletnej prerábky mosta, ktorý bol vo veľmi zlom stave.
 
„Riešili sme ho cez miestnu akčnú skupinu Sekčov-Topľa prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. V dnešnej dobe už pri tých cenách to nie je lacná záležitosť, ale aj vďaka tejto podpore sa nám to podarilo nejako zrealizovať,“ uviedol starosta obce Šiba.
 
Most bolo potrebné kompletne zrekonštruovať na návrh statikov, ktorí jasne určili jeho havarijný stav.
 
 Nový most v obci Šiba
 
„Tá realizácia trvala zhruba tri mesiace. Prebehla bez nejakých väčších problémov. Myslím si, že je to aj vidieť, že ten most je už nový, moderný a nosnosť bude spĺňať takú, aby naši občania mali komfort, čo sa týka prístupu k svojim bydliskám,“ informoval starosta.
 
Okrem tejto výstavby mosta potiahli asfaltovým kobercom i ostatné štyri obecné mosty.
 
„Máme ešte potom ďalšie mosty, ktoré sme sa snažili zachrániť aspoň čiastočnou rekonštrukciou a úpravou vozovky. Chceme ich udržať do budúcna, aby sme nemuseli každý jeden most hneď nanovo búrať a zasa stavať,“ dodal starosta.
 
 Pustý porast vo vodnom toku
 
Obec začala riešiť s vodárenskou spoločnosťou i samotný prietok vody, v ktorom je pustý porast.
 
„Stav toho vodného koryta by vyzeral oveľa lepšie ako vyzerá teraz ak by si vodohospodári robili svoju prácu. Riešime to s nimi už dlhšiu dobu, no zatiaľ to je bezúspešné,“ poznamenal starosta.
 
Obec je vedená ako záplavová oblasť, príčinou čoho musí prietok vody spĺňať podmienky storočnej vody. Občania si nový most a lepší prejazd k bydliskám chvália.
(12:57, red)
Diskusia
Pridať komentár