VIDEO | V sociálnom dome Antic si behom a chôdzou vylepšili zdravie

1368x
13. Júl 2022
V sociálnom dome Antic si behom a chôdzou vylepšili zdravie
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Sociálny dom Antic zorganizoval druhý ročník Behu a chôdze za zdravím, ktorého sa zúčastnili klienti a zamestnanci zariadenia i študenti stredných škôl.
 
„To, čo je pod názvom beh je zdravie, chôdza je zdravie a ako už bolo povedané, keď urobí jeden klient, ktorý je takmer paralyzovaný jeden krôčik, tak to je veľký úspech,“ uviedol Jaroslav Živčák, generálny riaditeľ Sociálneho domu ANTIC n.o. Bardejov.
 
 Beh za zdravím 
 
„Teším sa tomu, že sme sa mohli takto spoločne stretnúť aj pri tejto krásnej športovej aktivite. Chcem sa pánu riaditeľovi poďakovať za pozvanie a verím, že ten entuziazmus a to nastavenie, ktoré tu je a je to vidieť na každom jeho kroku mu vydrží,“ poďakoval Ján Paľa, prednosta okresného úradu v Bardejove.
 
Podujatia sa zúčastnil aj primátor Bardejova Boris Hanuščak, ktorý zároveň odovzdal ocenenia víťazom v jednotlivých kategóriách.
 
„Toto je jeden krásny príklad jedného špičkového zariadenia ako sa treba v kráľovskom meste snažiť o to, aby sme žili znovu krásny a normálny život,“ ozrejmil Boris Hanuščak, primátor mesta Bardejov.
 
 Ceny odovzdal generálny riaditeľ i primátor mesta Bardejov
 
„V každom jednom veku je pohyb veľmi dôležitý, a preto som chcel aj podporiť túto akciu tým, že som si išiel sám zabehať v jednej z disciplín, kedy som išiel s pani, ktorá bola trošku imobilnejšia, ale o to to bolo príjemnejšie,“ povedal Ľuboš Mikula, vedúci oddelenia sociálneho, MsÚ Bardejov.
 
„Máme takmer 50% vozičkárov v našom zariadení, a práve ich sme potrebovali trošku rozhýbať,“ informoval Jaroslav Živčák.
 
Sociálny dom Antic spolupracuje aj s dvomi strednými školami v rámci duálneho vzdelávania – so Spojenou školou na Štefánikovej ulici a so Strednou odbornou školou ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka. Práve takéto prepojenie veští lepšie uplatnenie absolventov škôl po skončení štúdia, čo ocenila aj riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bardejove.
 
 S vozičkármi behali i žiaci stredných škôl
 
„A tak možno aj neskôr sa rozhodnúť ako a v čom ďalej pokračovať, aby neskončili naozaj v evidencii úradu práce. Je to naozaj jedna veľká a pekná myšlienka, že dve bardejovské stredné odborné školy sa venujú takémuto duálnemu vzdelávaniu,“ uviedla Lenka Kováčová, riaditeľka ÚPSVaR Bardejov.
 
So športovým dopoludním boli spokojní všetci, ktorí sa ho zúčastnili. Trasa behu a chôdze viedla cez Družbu, čo znova ukázalo prepojenosť klientov sociálneho domu s celým sídliskom.
 
„Ďakujeme tomuto zariadeniu za veľmi dobrú organizáciu tejto športovej súťaže. Prajeme tomuto zariadeniu všetko dobré, spokojných klientov a tešíme sa na ďalší tretí ročník Behu za zdravím opäť v tomto krásnom modernom zariadení sociálneho domu Antic,“ poďakovala Eva Kurnátová, riaditeľka Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove.
 
 Beh a chôdza za zdravím
 
„Je to veľmi pekná myšlienka a veľmi pekná akcia, a práve aj to prepojenie tých starších s tými mladšími,“ uviedla Lenka Kováčová.
 
„Som potešený z toho a veľmi rád na takéto akcie chodím aj prídem i pomôžem v tom, v čom môžem. Oceňujem jeho snahu a všetkých tých, ktorí to zorganizovali. Klobúk dole, bolo to veľmi pekné,“ povedal Stanislav Soroka, poslanec mesta Bardejov.
 
 
„Veľmi to oceňujem, veľmi si to vážim po časoch, ktoré boli treba, aby sme sa znovu naučili normálne ľudsky fungovať,“ uviedol primátor mesta Bardejov.
 
„Malo to takú gradáciu a život medzi ľuďmi, kedy v ich očiach a tvári bola veľká iskra a ja by som toto chcel preniesť i do ďalšieho ročníka,“ dodal Jaroslav Živčák.
(10:49, red)
Diskusia
Pridať komentár