Na košickom letisku došlo k nočnému vlámaniu

673x
08. Júl 2022
Vlámal sa do skladu pohonných hmôt 
 Letisko Košice
 
Zo stredy na štvrtok sa na košickom letisku udiala dramatická situácia, kedy sa neznáma osoba vlámala do priestorov skladu leteckých hmôt v areáli letiska Košice.
 
Cudzia osoba poškodila oplotenie letiska, ktoré sa nachádza pri objazdovej komunikácii. Tá je prístupná verejnosti i skladom leteckých pohonných hmôt.
 
Podľa Lenky Ivanovej, krajskej policajnej hovorkyne išlo o 24-ročného Holanďana, ktorý sa vlámaním dostal k tankovacej cisterne, ktorá má aktuálnu hodnotu 100 000 eur. Tá bola plná paliva v hodnote 60 000 eur.
 
 Ilustračný záber
 
Muž naštartoval cisternu a plánoval s ňou odísť
 
„Cisterna je však vybavená osobitnými bezpečnostnými systémami, ktoré uvedenej osobe zabránili manipulovať s vozidlom. Pracovník zaznamenal v spomínaných skladoch pohyb, osobu spacifikoval a ihneď zavolal Útvar ochrany letiska a Policajný zbor SR, ktorí túto osobu na mieste zadržali,“ uviedla Karolína Linhartová, marketingová manažérka letiska Košice.
 
 
Okrem poškodeného oplotenia nedošlo na letisku k ďalším závažným škodám. Polícia podrobila mladého cudzinca dychovej skúške, ktorá vyšla pozitívne.
 
Namerali mu 0,18 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 0,37 promile, no v opakovanej dychovej skúške bol výsledok negatívny. Mladík bol umiestnený do cely policajného zaistenia.
(13:39, TS)
Diskusia
Pridať komentár