Gymnázium Leonarda Stöckela sa vrátilo k imatrikulácii

1002x
06. Júl 2022
Gymnázium Leonarda Stöckela sa vrátilo k imatrikulácii
 Imatrikulácia na GLS
 
„Keďže počúvať nič neprospeje, ak počuté nezopakuješ, nech aj žiaci vedia, že je ich povinnosťou, aby sa schádzali na opakovanie na vhodných a nie podozrivých miestach. V čase keď sa na škole vyučuje, nech sa neukazujú na verejných miestach, lebo tým vzbudzujú iba pohoršenie.“ L. Stockel (jeden z 15 zákonov koncipovaných L. S)
 
Ku koncu školského roka 21. júna 2022, sa v školskej jedálni opätovne zorganizovala aktivita, ktorú škola nezažila už pár rokov - imatrikulácia prvákov. Žiaci tretieho ročníka si pod vedením pani profesorky Mgr. Jany Leškovej naplánovali celý priebeh akcie, spolu s aktivitami pre prvákov.
 
 Pripravené boli rôzne aktivity
 
Pevné nervy priniesli svoje ovocie a po treťej hodine sa jedáleň rozozvučala krásnymi tónmi z keybordu v podaní Mirky Gavalovej. Pred študentov predstúpil L. Stockel (v podaní Š. Mizeráka), ktorý sa im predstavil a porozprával im o svojom živote, humanistickej škole a odkaze. 
 
Po úvodnej scénke sa mohlo ísť na pripravené aktivity. Prváci ukázali svoje vedomosti a bojovnosť v štyroch úlohach. V prvej úlohe hádali štvorčlenné tímy v kvíze “Ako dobre poznáš svoju školu?”. Ku konci kvízu sa prešlo na plank, kde nádejní športovci dokázali, akí sú silní.
 
 Aktivity pre žiakov
 
Pokračovalo sa osemsmerovkou, ktorá súvisela s históriou našej školy. Poslednou aktivitou bola prekážková dráha s lyžicou a pingpongovou loptičkou. Imatrikulácia sa zakončila slávnostným vyhlásením výsledkov a okrem tričiek s logom GLS si víťazná trieda odniesla aj sladké koláčiky.
 
 Zabavili sa všetci zúčastnení
 
Veríme, že táto milá tradícia, ktorá je okrem iného súčasťou projektu podporeného Komunitnou nadáciou Bardejov ( Návrat k hodnotám a školským zákonom, ktoré propagoval samotný Leonard Stöckel- veľký učiteľ Uhorska) a školského parlamentu sa všetkým zúčastneným páčila. 
 
Hlavným posolstvom tejto aktivity bolo vzbudiť u žiakov spolupatričnosť a nadviazať tým na medzitriednu spoluprácu medzi žiakmi nižších a vyšších ročníkov.
(10:22, Jana Lešková) 
Diskusia
Pridať komentár