Bardejovské kultúrne podujatia na rok 2022

9007x
01. Júl 2022
V Bardejove bude najväčší jarmok na Slovensku
Najväčší jarmok na Slovensku 
 
Po dvojročnej a miestami až trojročnej pauze znovu ožívajú kultúrne podujatia na severovýchode Slovenska. Región okresov Bardejov a Svidník je známy predovšetkým osobitosťami rusínskej kultúry, či až do stredoveku siahajúcej tradície Bardejovského jarmoku. Okrem kultúry ponúka celú škálu športového vyžitia, turistiky, wellness a kúpeľných aktivít a atraktívnej histórie. Informuje o tom riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek.
 
,,Tradičný Bardejovský jarmok, s viac ako 500 trhovníkmi a významným prínosom pre mesto, sa bude konať opäť po troch rokoch ako hlavné masové podujatie celoslovenského významu. Ide o najnavštevovanejšiu a najvýznamnejšiu akciu v oblasti cestovného ruchu, zábavy, kultúry i komercie na severovýchodnom Slovensku. Aj v roku 2022 čakáme od štvrtka do nedele 25.- 28. 8. 2022 na Radničnom námestí a v priľahlých uliciach v Bardejove tisícky návštevníkov. Bude pripravený bohatý kultúrny program a sprievodné podujatia,“ teší sa R. Jančošek.
 
 Vínny festival 
 
Dodáva, že práve kultúrne masové podujatia najviac postihli opatrenia voči covidu, a preto už veľmi chýbajú. Zároveň by mali pomôcť cestovnému ruchu dostať sa na predchádzajúce úrovne. 
 
Vybrané kultúrne podujatia v Bardejovských Kúpeľoch v roku 2022:
 
Júl
 
Promenádne koncerty Koncerty pri kolonáde trvajú počas letných mesiacov. Utorok - nedeľa, 11.00-12.00 h., od 16.30 do 18.00 h.
 
 Kúpeľné dni 
 
August
 
Výstava kvetov - gladioly a ruže - Gladiol club Prešov, Štefan Jeník - Pestovateľ a šľachtiteľ kvetov.
 
14.8.2022 sa bude konať 19. Alžbetínsky deň
 
26.8.2022 – Bardejovská heligónka.
 
September
 
4.09.2022 - Kúpeľná dychovka spojená s ochutnávkou pív
 
1.10.2022 – Hornošarišský vínny festival
 
 Koncerty na kolonáde v Bardejovských Kúpeľoch
 
Vybrané kultúrne podujatia v Bardejove:
 
Júl
 
1. 7. sa uskutoční Otvorenie športovej haly po komplexnej rekonštrukcii Galakoncert ocenených mestom Bardejov o 18.00 hod., kultúrno športový program.
 
1. 7. až 3. 7. Bardejov Street Food Festival, 1. Ročník Festivalu jedla na Radničnom námestí.
 
9. 7. - Tunning Show Bardejov 9. ročník, Radničné námestie, prehliadka tuningovo upravených áut, hifi show, hudobná produkcia.
 
1.7. – 8.7.2022 sa bude konať 10. ročník Medzinárodného maliarskeho plenéra “Bardejovská paleta”, ktorej súčasťou je vernisáž vo výstavnej sieni oddelenia kultúry.
 
V júli a auguste sa uskutoční Kultúrne leto pri hornej bráne na Rhodyho ulici, kde bude prebiehať prezentácia umelcov a skupín z blízkeho okolia. V rámci Kultúrneho leta sa plánuje ešte jedno podujatie v týchto mesiacoch, ktorým je Kultúrne leto - Béla Kéler.
 
 Tradičný jarmok v Bardejove
 
August
 
Bažant kinematograf 6. - 9. august 2022, Radničné námestie. Úspešné letné premietania filmov slovenskej a českej produkcie.
 
Najväčšou slávnosťou leta bude Bardejovský jarmok, ktorý sa bude konať od 25. augusta do 28. augusta 2022 na Radničnom námestí. Momentálne sa pracuje na programe. Bude to najväčší slovenský jarmok s dlhoročnou tradíciou.
 
September
 
Medzinárodný hudobný festival v mestách UNESCO pod taktovkou rezidenčného orchestra - Pontes – Mosty porozumenia v Bazilike minor sv. Egídia Bardejov.
 
Tuning show Bardejov
 
V októbri sa uskutoční Mesiac Úcty k starším, koncert bude venovaný seniorom v Športovej hale Mier.
 
December
 
Mikuláš, 5. december na Radničnom námestí. Stretnutie Mikuláša s deťmi Bardejova, bardejovský Betlehem, ohňostroj a predvianočné trhy.
 
Tradičné vianočné trhy a koncerty 16. - 18. december.
 
Ekumenické privítanie Betlehemského svetla pred MsÚ, 24. december o 12.00 hod. na Radničnom námestí.
 
Silvester 2022, 31. december na Radničnom námestí bude prebiehať večerný hudobný program, na ktorom bude Silvestrovský ohňostroj a novoročná diskotéka.
(10:03, OOCR)
 
Diskusia
Pridať komentár