VIDEO | Divadlo v podaní učiteľov v Spojenej škole Pod papierňou v Bardejove

1032x
30. Jún 2022
Divadlo v podaní učiteľov v Spojenej škole Pod papierňou v Bardejove 
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Divadlo je spojením niekoľkých druhov umenia: dramatickej literatúry, réžie, herectva, výtvarného umenia, hudby a umenia pozerať sa. Tomuto umeniu sa rozhodli venovať aj učitelia zo Spojenej školy Pod papierňou v Bardejove, aby potešili malých aj veľkých svojim amatérskymi predstaveniami.
 
„V roku 2019/2020 vzniklo Malé učiteľské amatérske divadlo. Hercami sú naši pedagógovia, učitelia a učiteľky, ktorí chceli predviesť svoje amatérske umelecké divadielko a svoje talenty, čím chceli potešiť našich žiakov, učiteľov, hostí i rodičov. Takéto predstavenie pre naše deti pripravujú pravidelne,“ uviedla Božena Haburčáková, riaditeľka Spojenej školy Pod papierňou.
 
 Predstavenie si zhliadli aj diváci z materskej školy na sídlisku Družba
 
Divadlo ako jediný druh umenia nemôže existovať bez obecenstva, iba v spojení divadla s divákmi sa divadlo stáva tým, čím je. Žiakom školy, ale aj deťom z materskej školy v Bardejove sa už v minulosti predstavilo MALÉ DIVADLO rozprávkou Domček, domček, kto v tebe býva, ktorá bola podľa ohlasov divákov úspešná.
 
Učitelia sa s veľkou chuťou pustili do nácviku ďalšej rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Po úspešnej generálke toto predstavenie „zapadlo prachom“ z dôvodu nedobrovoľnej prestávky počas pandémie. Rozprávku tak odohrajú v zimnom období.
 
 Divadlo o Troch prasiatkach
 
Na predstavenie o Troch prasiatkach prijali pozvanie aj deti a učiteľky z materskej školy na sídlisku Družba. Malí i veľkí sa preniesli do rozprávkového sveta spoločne s roztopašnými prasiatkami a nenásytným vlkom.
 
„Vlk chcel zožrať tri prasiatka,“ odpovedal divák z materskej školy.
 
„Mne sa páčilo to, že ten v bielom bol veľmi smiešny, čo ma veľmi bavilo,“ povedala diváčka z materskej školy.
 
„Jedno prasiatko si postavilo zo slamy, druhé z dreva a to tretie z tehál,“ odpovedala diváčka z materskej školy.
(15:56, red)
Diskusia
Pridať komentár