Žiaci si dnes prevzali koncoročné vysvedčenia

1405x
30. Jún 2022
Hurá na prázdniny! 
 Koncoročné vysvedčenia si prebralo 708 tisíc žiakov
 
Žiaci základných i stredných škôl si dnes prevzali koncoročné vysvedčenia, s ktorými ukončili školský rok a s radosťou sa rozutekali na dvojmesačné prázdniny. 
 
V závere školského roka sa rozlúčili žiaci i vedenie škôl, ktorí si poďakovali za uplynulý rok. Ten bol pre nich náročný práve pre epidémiu, ktorá sťažila návštevu škôl i vyučovanie. 
 
Žiaci stredných škôl sa rozbehli na prázdniny
 
Žiaci spolu s pedagógmi tak museli prejsť do online režimu, ktorý si žiaci najskôr pochvaľovali, no neskôr im prezenčný spôsob výučby začal chýbať. Vysvedčenie si v školskom roku 2021/2022 prevzalo približne 708 tisíc žiakov.
 
Na základných školách rozdali vyše 468 tisíc vysvedčení a na stredných školách približne 208 tisíc. Na špeciálnych základných i stredných školách rozdali vyše 31 tisíc koncoročných vysvedčení. 
 
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Prváci si dnes domov po prvýkrát odniesli spolu 58 tisíc vysvedčení. Prvý rok tak majú úspešne za sebou a už teraz sa tešia na to, čo nové ich čaká v druhom školskom roku. 
 
Žiakov i učiteľov základných a stredných škôl, teraz čaká dvojmesačná prestávka na oddych. Do školských lavíc a katedier si opäť zasadnú v septembri.
(10:23, red) 
Diskusia
Pridať komentár