V košickej nemocnici došlo k incidentu medzi pacientom a zdravotníkom

1580x
28. Jún 2022
Pacient v košickej nemocnici bodol sestričku nožnicami
 Incident sa odohral v šačianskej nemocnici
 
K napadnutiu došlo vo štvrtok večer, kedy pacient v košickej nemocnici bodol sestričku nožnicami.
 
,,Sestra z Internej kliniky Nemocnice AGEL Košice-Šaca bola vo štvrtok, napadnutá a poranená hospitalizovaným pacientom na Internej JIS počas poskytovania ošetrovateľskej starostlivosti,“ uviedla Pavliková, tlačová hovorkyňa Nemocnice AGEL Košice-Šaca.
 
Pacient bodol sestričku nožnicami do ľavého ramena, keď mu poskytovala zdravotnú starostlivosť. Poranenie si vyžiadalo chirurgické ošetrenie. Do nemocnice bola ihneď privolaná polícia.
 
 
Pacient mal byť agresívny a okrem útoku na sestru údajne ohrozoval aj personál tyčou. Potvrdilo sa, že ku konfliktu došlo medzi pacientom a zdravotníckym personálom a zdravotná sestra bola poučená o ďalšom postupe.
 
„Vo štvrtok vo večerných hodinách polícia prijala oznámenie o incidente, ku ktorému malo dôjsť v jednej z košických nemocníc, medzi pacientom a zdravotníckym personálom. Po prijatí oznámenia polícia nateraz vec objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.
 
Celý incident je podrobený objasňovaniu, aby sa zistili všetky podrobné okolnosti.
(8:37, TS)
Diskusia
Pridať komentár