Dovolenka na „bajku“ po Prešovskom kraji

1352x
27. Jún 2022
Dovolenka na „bajku“ po Prešovskom kraji
 
Milovníci cestnej, ako aj horskej cyklistiky majú počas tohto leta možnosť spoznať Prešovský kraj zo sedla bicykla. Prešovský samosprávny kraj spoločne s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Severovýchod Slovenska prichádzajú s kampaňou Dovolenka na „bajku“ po Prešovskom kraji.
 
V rámci kampane je vytipovaných 21 zaujímavých cyklotrás naprieč celým Prešovským krajom, kde je umiestnená špecifická nálepka, tzv. fotopoint. Cyklisti sa môžu jednoducho zapojiť do kampane tak, že sa odfotia pri nálepke a fotografiu nahrajú do svojho osobného konta na stránke cyklo.psk.sk. Pre každého, kto prejde minimálne 11 lokalít v termíne od 15. júna do 15. septembra 2022 je pripravený hodnotný cyklistický balíček, ktorý obsahuje:
 
Cyklobatoh – kvalitný batoh pre každý výlet
 
Osvetlenie na bicykel – osvetlenie s USB nabíjaním
 
Tričko s motívom „Dovolenkár na bajku“
 
Cyklofľašu s motívom „Dovolenkár na bajku“
 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
„Prešovský samosprávny kraj ponúka množstvo zaujímavých cyklistických trás, ktoré sa oplatí navštíviť. Aj preto sme sa rozhodli, že nenecháme nič na náhodu a spolu s KOCR predstavíme verejnosti tipy na aktívnu letnú dovolenku, ktorú môžu zažiť od Levočských vrchov až po Laboreckú vrchovinu. Keďže trasy sú odstupňované do troch intervalov náročnosti, pevne verím, že si budú mať z čoho vyberať nielen aktívni cyklisti, ale aj tí rekreační,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.
 
Na návštevníkov Prešovského kraja čaká 21 tipov na cyklovýlety, viac ako 370 km a niekoľko tisíc výškových metrov. Trasy sú rozdelené podľa stupňa náročnosti a určené pre rekreačných, ako aj skúsených cyklistov.
 
 
Minčol - Čergov  
 
„Všetci tí, ktorí sa zapoja do našej kampane môžu spoznať Prešovský kraj zo sedla bicykla za tri mesiace. Z pestrej ponuky cyklovýletov si vyberie naozaj každý. Môj osobný tip na cyklovýlet je pohorie Branisko a lokality Kravcová a Kamenná, ktoré ponúkajú panoramatické výhľady na priľahlé okolie vrátane obce Lačnov alebo z vrchu Marduňa na pohorie Čergov,“ dodáva výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.
 
Všetky lokality sú dostupné k nahliadnutiu na stránkach cyklo.psk.sk a www.severovychod.sk. Ku každej trase je priradený jej popis vrátane náročnosti, dĺžky trasy, času a informácie o prevýšení. Zisk cyklobatohu nie je podmienený prejdením navrhnutých trás, ale odfotením sa pri nálepke. Cyklisti si tak môžu ku konkrétnemu cieľu naplánovať vlastnú trasu podľa svojich cyklistických schopností.
 
 
Pravidlá v skratke
 
Zaregistrujte sa zdarma na stránke cyklo.psk.sk a vyplňte požadované údaje.  Navštívte aspoň 11 z 21 lokalít zapojených v kampani a zreteľne sa odfoťte so svojím bicyklom pri nálepke.  Nahrajte fotografie do svojho účtu na cyklo.psk.sk. Odmeny budú dostupné od 1. 9. 2022 na Úrade Prešovského samosprávneho kraja (Námestie mieru 2, Prešov). 
 
Zoznam lokalít zapojených v kampani Dovolenka na bajku
 
Sľubica- Branisko
 
Kendický kríž–Šarišská vrchovina
 
Kravcová- Branisko
 
Javornícka Poľana – Slanské vrchy
 
Gehuľa – Levočské vrchy
 
Kamenná - Bachureň
 
Vrch Osly – Ľubovnianska vrchovina
 
Eliášovka – Ľubovnianska vrchovina
 
Sliezsky dom – Vysoké Tatry
 
Minčol - Čergov
 
Lupkovský tunel – Laborecká vrchovina
 
Rozhľadňa Holica – Bukovské vrchy
 
Čertižné sedlo – Laborecká vrchovina
 
Starina - Karpatská magistrála – Laborecká vrchovina/Bukovské vrchy
 
Veterný vrch – Spišská Magura
 
Cigeľka - Busovsko - magurská cyklotrasa - Busov
 
Veľkrop - Cyklotrasa po stopách Rakúska-Uhorska – Ondavská vrchovina/Laborecká vrchovina
 
Dubinné
 
Tokajík – Ondavská vrchovina
 
Točňa - Malý Václavák – Levočské vrchy
 
Na Kaštieli, Mohyly – Ondavská vrchovina/Laborecká vrchovina
(11:44, OOCR)
Miro
28.06.2023 21:16
dovolenka
My si so sebou na dovolenku tiež berieme bicykle a potom veľa jazdíme po okolí. Keby som mal sedieť celý týždeň v kempe, tak by som sa asi odhrýzol nudou. Jazdíme s karavanom, takže keď sa nám v kempe nepáči, tak podídeme inam. Kolesá máme nasadené na nosiči, ktorý som objednal z https://www.reslshop.sk/vybavenie-a-prislusenstvo-pre-karavany-a-obytne-vozidla/ a sú tam prirobené hneď.
Pridať komentár