VIDEO | Bardejovské kúpalisko na štadióne plánujú otvoriť už čoskoro

1468x
24. Jún 2022
Otvorenie kúpaliska plánujú po schválení vzoriek
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Bardejovské kúpalisko na štadióne by radi otvorili už tento víkend, no urobiť tak môžu až po definitívnom schválení hygienického úradu.
 
„Pokiaľ chceme otvoriť kúpalisko, tak budeme musieť mať potvrdenie z hygieny o nezávadnosti vody a podobne, či všetky priestory spĺňajú tie hygienické štandardy, ktoré sú, takže my už sme všetko odovzdali. Teraz je už všetko na nich. Pokiaľ nám to vydajú, tak prídu na kontrolu, osobnú prehliadku všetkých tých priestorov, či už to je šatňa, toalety a podobne,“ uviedol Stanislav Soroka, správca kúpaliska.
 
 Úpravy kúpaliska trvajú až dva mesiace
 
Prípravy bazénov trvajú už zhruba dva mesiace. Pri čistení im pomáha automatický vysávač, vďaka ktorému nemusia čistiť bazén ručne.
 
„Ako prvé vypustíme z bazénov všetku vodu, vyčistí sa od hrubej špiny, vyčistíme s kyselinou, prechlórujú sa steny, a tak sa môže začať púšťať voda do bazénov. Potom už čisto o úprave je buď chlór alebo vločkovač, ktorý používame my,“ popísal Rastislav Dančišák, zodpovedný vedúci letného kúpaliska.
 
 Plážový volejbal na kúpalisku pre verejnosť
 
Teplota bazénov sa bude líšiť. Jeden bazén bude mať 27° C a druhý 25° C. Detský bazén vyhrievaný nebude. Cena kúpaliska ešte nie je známa.
 
„Čo sa týka cenníku, tak ceny budú mierne zvýšené, ale to si ešte preberieme s pánom ekonómom, pretože všetko išlo hore a za tú istú cenu to bohužiaľ nemôže byť,“ ozrejmil Soroka.
 
Pre návštevníkov bude k dispozícii bufet, kde si budú môcť zakúpiť nápoje a občerstvenie. Súčasťou kúpaliska budú tiež ihriská pre plážový volejbal i detské ihrisko.
(14:59, red)
Diskusia
Pridať komentár