VIDEO | Seniori v Sociálnom dome ANTIC n.o. spievali a tancovali

2510x
24. Jún 2022
Seniori v Sociálnom dome ANTIC n.o. spievali a tancovali
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Večer s hudbou v sociálnom dome ANTIC v Bardejove sa niesol v skvelej atmosfére, o ktorú sa postarala kapela Drišľak, hudobná skupina REGE či speváčky Nikola zo Zborova a Soňa z Prešova. Zabavili sa klienti ANTICU, obyvatelia sídliska Družba i deti, pre ktorých boli pripravené viaceré atrakcie.
 
„To je úplne prvá akcia po tých dvoch rokoch pandémie, ktoré sme zažili, kde nás to ubíjalo. Ubíjalo to klientov, širokú verejnosť aj ich príbuzných. Povedali sme si, že potrebujeme im dodať energiu, silu a ľudskosť. Hlavne ten spev, ktorý každého jedného človeka rozžiari,“ uviedol Jaroslav Živčák, generálny riaditeľ Sociálneho domu ANTIC n.o..
 
 
 
„Seniori sú základ života, pretože oni položili základy toho, že my sme tu teda. My všetci, ktorí sme mladší od nich, takže schvaľujeme to, že sa robí aj takáto akcia pre seniorov,“ poznamenal Ján Jakubčín, spevák a líder kapely Drišľak.
 
„Je to pekné a je to skôr také spestrenie, Myslím, že je to také umelecké, že na umenie sa môže pozerať ktokoľvek a na veku vôbec nezáleží. Je to príjemné, že sa tak schádzajú mladí ľudia so staršími,“ zhodnotila Soňa Midlárová, speváčka a muzikálna herečka.
 
Na akciu prišli aj ľudia žijúci v bytovkách či domoch blízko sociálneho domu a boli veľmi radi, že sa mohli prísť zabaviť a spoznať ANTIC i jeho zamestnancov.
 
Pozrite si našu anketu 
 
„Je to veľmi pekne od generálneho riaditeľa, že vôbec sa podujal takéto niečo zorganizovať v terajšej dobe, pretože my vieme, že akákoľvek spoločenská či kultúrna akcia ľudí spája. Ja si myslím, že aj táto akcia tomu dáva to, že sa spojí sídlisko Družba so Sociálnym domom a našimi seniormi, ktorých vidíme, že sa zabávajú,“ uviedol Stanislav Soroka, mestský poslanec zo sídliska Družba.
 
So sociálnym domom má spoluprácu aj Spojená škola na Štefánikovej ulici, ktorej žiaci v ANTICU priamo nadobúdajú praktické zručnosti.
 
„Aby aj táto akcia, ktorá je tu dnes slúžila práve na zomknutie vzťahov medzi žiakmi, zamestnancami a rovnako aj verejnosťou, ktorá sa tu dnes zúčastnila,“ ozrejmila Eva Kurnátová, riaditeľka Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove.
 
 
„Prišla som, pretože sa mi tu páči a máme veľmi dobrého generálneho riaditeľa, ktorý sa nám postará o všetko,“ odpovedala klientka Sociálneho domu ANTIC.
 
„Počúvame muziku, na ktorú si aj radi zatancujeme,“ uviedla klientka Sociálneho domu ANTIC.
 
Celý program sa vydaril na výbornú, zabavili sa všetci prítomní a aj preto organizátori dúfajú, že tento rok v ANTICU zahájili novú tradíciu.
 
„Nech sa ľudia majú radi a nech sa veselia,“ ukončil riaditeľ Sociálneho domu ANTIC.
(13:41, red)
Diskusia
Pridať komentár