Nezodpovedných a nepoučiteľných vodičov je stále viac

1278x
22. Jún 2022
Alkohol a omamné látky na cesty nepatria 
Polícia si posvietila na alkohol za volantom 
 
Polícia neustále zaznamenáva prípady vodičov, ktorí neváhali a sadli si za volant pod vplyvom alkoholu. Ide o ľudí, ktorí svojím nezodpovedným správaním ohrozujú svoj život ako aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Prinášame Vám dva správy z prípadov, ktorých je čoraz viac. 
 
Namierila si to rovno do elektrického stĺpu 
 
Len 28 ročná mladá žena z Kojatickej Doliny bola povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove obvinená z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.
 
Nabúrala do elektrického stĺpu
 
V pondelok pár minút pred polnocou viedla osobné vozidlo po Ul. Šafárikovej, v Prešove. Pri prejazde križovatkou sa nevenovala plne vedeniu vozidla, zišla mimo cestu a narazila do stĺpov elektrického vedenia. Jeden z nich vytrhla zo základov, ostal zachytený obručou o druhý stĺp.
 
Po náraze sa auto vrátilo naspäť na komunikáciu a prešlo do protismeru. Policajná hliadka po príchode na miesto vodičku vyzvala ku kontrole. Bola vykonaná aj dychová skúška, ktorej hodnota presiahla 2 promile.
 
Pri dopravnej nehode vznikla škoda na vozidle vo výške cca 7.000,- Eur a na stĺpe elektrického vedenia cca 500,- Eur. Mladej žene bol zadržaný vodičský preukaz i tabuľky s evidenčným číslom. Vodička bola umiestnená do cely policajného zaistenia.
 
 Takéto prípady stále pribúdajú
 
 Jazdil zo strany na stranu
 
Ani 23 ročný muž z obce Horovce nezvážil svoje konanie a pod vplyvom alkoholu riadil osobné vozidlo. Stalo sa to včera popoludní, na ceste III. triedy v oblasti Rekreačnej oblasti Domaša, časť Dobrá. Policajná hliadka spozorovala vozidlo, ktorého vodič jazdil zo strany na stranu.
 
Z uvedeného dôvodu bolo auto zastavené a vodič bol podrobený kontrole. Výsledok dyhovej skúšky vysvetlil tento nezvyčajný spôsob jazdy, dosiahol hodnotu takmer 2,4 promile. Vodič svojím konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, z ktorého bol neskôr aj obvinený. Horovčan skončil v cele policajného zaistenia.
(11:31, KR PZ PO) 
 
Diskusia
Pridať komentár