Bardejovská polícia kontrolovala alkohol u mladistvých

2368x
17. Jún 2022
Mládež s alkoholom v krvi
Polícia prekontrolovala mládežou obľúbené miesta
 
V závere minulého týždňa sa bardejovská polícia v spolupráci s mestskou políciou a úradom práce zamerala na požívanie alkoholu mládežou na tých miestach v Bardejove, ktoré práve mladí vyhľadávajú.
 
Počas akcie prešlo policajnou kontrolou 12 mladých ľudí do 18 rokov. Policajti zistili u 2 mladistvých osôb pozitívnu dychovú skúšku: 0,10 mg/l (0,21 promile) u 17 ročného mladíka a 0,32 mg/l ( 0,67 promile) u 17 ročnej slečny.
 
V obidvoch prípadoch alkohol mladistvým podali ich starší, už dospelí kamaráti. Podľa zákona osoby maloleté do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky.
 
 
 
Priestupku sa zároveň dopustí aj ten, kto predá, podá alebo inak umožní požitie alkoholických nápojov osobe mladšej ako osemnásť rokov. Apelujeme preto na rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde a s kým trávia ich deti voľný čas a vysvetlili im možné následky ich konania.
 
Okrem problémov, do ktorých popíjaním alkoholu zatiahnu seba a svojich blízkych, ide aj o vážne zdravotné riziko. Navyše, deti pod vplyvom alkoholu naberajú na odvahe, strácajú zábrany a uchyľujú sa ku konaniu, ktoré by za triezveho stavu nikdy neskúsili. V takýchto akciách budeme pokračovať.
(8:23, KR PZ PO) 
Diskusia
Pridať komentár