VIDEO | Na Gymnáziu Leonarda Stöckela premietali film svojho bývalého žiaka

1240x
15. Jún 2022
Silný príbeh Martina Murcka vo filme FUTBALSTORY
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Na Gymnáziu Leonarda Stöckela odpremietali dokument bývalého žiaka Martina Murcka, ktorý si prešiel najťažším obdobím jeho života. Martin patril k najväčším slovenským futbalovým talentom svojej vekovej kategórie, no autonehoda mu v sekunde zmenila život. Jeho príbeh so sebou nesie veľké ponaučenie pre mnohých z nás.
 
„Chceme pomôcť ľuďom týmto filmom. Chceme pomôcť tým, aby si hlavne vážili, čo majú, lebo naozaj v sekunde sa o to dá prísť, čo ukazuje aj ten film, že ja som v sekunde o všetko prišiel, a teraz zbieram kúsky toho čo som mal najrýchlejšie ako viem,“ povedal futbalista, Martin Murcko.
 
 S filmom mu pomáhalo združenie LOSS
 
V jeho dokumente sa objavila aj riaditeľka Gymnázia Leonarda Stöckela, ktorá popísala jeho štúdium na tejto škole.
 
„Bolo to ťažké obdobie aj pre Martina a myslím si, že aj pre nás. Pokračovali sme nie už v individuálnom učebnom pláne ako talentovaného žiaka, ale mali sme individuálne vzdelávanie, čo znamená, že bol žiak, ktorý má nejaký zdravotný problém a nemôže navštevovať školu,“ uviedla riaditeľka školy, Alena Gombošová.
 
S dokumentárnym filmom mu pomáhala Liga na ochranu slovenských športovcov, producent Norbert Sališ a známy režisér Michal Romeo Dvořák.
 
 Režisérom je Michal Romeo Dvořák
 
„My sme sa stretli takou náhodou. Ja to beriem, že to je osud. My sme sa stretli prvýkrát v Humennom na zápase, a potom zasa v Bardejove na štadióne, ale úplne náhodou a necielene. Myslím, že navzájom sme sa oslovili, a tak sme začali komunikovať a nadviazali sme spoluprácu a odvtedy sa to nabaľovalo do tejto formy, ktorá je dnes, že sme spolu každý deň,“ ozrejmil producent, Norbert Sališ.
 
Dokument plánujú premietať v stredy, a to 15. júna a 22. júna v Bardejovských Kúpeľoch. Prostredníctvom neho chcú ľuďom odkázať, že aj v ťažších chvíľach treba myslieť pozitívne a nevzdávať sa bez boja.
(14:50, Radoslava Podubinská)
Diskusia
Pridať komentár