Prevod pozemkov na priemyselný park v Sabinove bol schválený

797x
15. Jún 2022
Za pozemky spoločnosť zaplatí takmer 632-tisíc eur
 Štát chce postaviť nový priemyselný park v Sabinove
 
Pozemky na výstavbu priemyselného parku v Sabinove získa do vlastníctva štátna spoločnosť MH Invest s.r.o., ktorá za 790-tisíc metrov štvorcových zaplatí takmer 632-tisíc eur.
 
Prevod schválili poslanci Zastupiteľstva PSK ako prípad hodný osobitného zreteľa. Predaj sa preto vykoná bez verejnej súťaže. Pôvodná cena, ktorú zadali v znaleckom posudku bola vo výške viac ako 2,32 milióna eur. Táto cena sa znížila o takmer 1,7 milióna eur.
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Podmienkami prevodu je zriadenie predkupného práva v prospech predávajúceho až do zmeny územného plánu mesta Sabinov na výstavbu priemyselného parku. Kupujúci sa zároveň zaväzuje, že do desiatich rokov park zrealizuje, čím vytvorí nové pracovné miesta a prispeje tým k zníženiu miery nezamestnanosti.
 
Priemyselný park bude situovaný v meste Sabinov pri novovybudovanom obchvate v lokalite Hôrky. Ministerstvo hospodárstva SR zároveň dostalo za úlohu zabezpečiť jeho prípravu do konca roku 2025. V prípade realizácie projektu by išlo o jeden z najväčších priemyselných parkov v Prešovskom samosprávnom kraji.
(16:20, red)
Diskusia
Pridať komentár