Vstupný objekt v areáli prešovského velodrómu má vynovenú terasu

1018x
14. Jún 2022
Vynovená terasa slúži športovcom aj verejnosti 
 Opravy velodrómu sa začali už v roku 2014
 
Mesto Prešov zrealizovalo zastrešenie časti vstupných priestorov a úpravu terasy, ktorá je súčasťou vstupného objektu pri cyklistickom velodróme. 
 
Prešovská radnica začala v roku 2014 s opravou chátrajúceho cyklistického velodrómu, ktorý teraz slúži športovcom aj širokej verejnosti. Postupne sa podarilo obnoviť dráhu, hľadisko aj vstupnú budovu.
 
 Vynovená terasa slúži aj verejnosti
 
Najnovšou investíciou v areáli velodrómu je zastrešenie časti vstupných priestorov a revitalizácia terasy na druhom podlaží, ktorá je súčasťou vstupného objektu. Na pôvodnej terase zastrešenie chýbalo. Nové zastrešenie tvorí nehrdzavejúca konštrukcia a bezpečnostné sklo. Okrem toho tu boli zrealizované úpravy existujúceho oporného múru, nová podlaha a nové osvetlenie. 
 
 
„Na tejto terase sa budú môcť ľudia počas pretekov skryť pred slnkom a občerstviť. Myslím si, že je urobená veľmi pekne, a opäť posúva velodróm na vyššiu úroveň,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová. 
 
Stavebné práce zrealizovala spoločnosť StavStar s.r.o. Celková cena diela je 137 585,50 eur s DPH. Od roku 2014 mesto Prešov preinvestovalo v rámci rekonštrukcie a ďalších stavebných úprav na velodróme celkovo viac ako 825 tisíc eur, vďaka čomu sa cyklistický ovál stal dejiskom Majstrovstiev Slovenska v dráhovej cyklistike aj medzinárodných cyklopretekov Grand Prix mesta Prešov.
(8:30, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár