Polícia si posvietila na podgurážených vodičov

1548x
13. Jún 2022
Jeden nabúral, druhý jazdil zo strany na stranu
 
Jazdil v zákaze činnosti 
 
Prešovská polícia počas tohto víkendu zaznamenala viacero prípadov alkoholu za volantom.
 
K prvému prípadu došlo v sobotu vo večerných hodinách v obci Petrovany. Prešovčan vo veku 40 rokov sa počas jazdy plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho narazil do telekomunikačného stĺpu. Na miesto sa dostavila policajná hliadka, ktorá podrobila vodiča kontrole.
 
Bolo zistené, že jazdil pod vplyvom alkoholu, čo s výsledkom nad 2 promile, preukázala aj vykonaná dychová skúška. Lustráciou v policajnej evidencii bolo taktiež zistené, že muž šoféroval v čase, keď má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, a to až do októbra 2023.
 
Vodič bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenie výkonu úradného rozhodnutia.
 
 Polícia sa tento víkend zamerala na alkohol za volantom
 
Zo strany na stranu 
 
K druhému prípadu došlo včera predpoludním, na ceste medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Gregorovčan vo veku 56 rokov, viedol osobné auto, no jeho jazda nebola úplne v poriadku, jazdil zo strany na stranu. Z uvedeného dôvodu bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole.
 
Policajti zistili, že vodič je pod vplyvom alkoholu. Výsledok jeho dychovej skúšky dosiahol 2,15 promile. Bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia.
 
Aj tomuto vodičovi bolo po získaní potrebnej dôkaznej situácie vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
(12:00, KR PZ PO) 
Diskusia
Pridať komentár