Detskú košickú železnicu zaplavilo blato, kamene a drevo

1050x
10. Jún 2022
Sprejazdnia ju už dnes
Zaplavilo ju blato aj konáre 
 
Detskú historickú železnicu v Košiciach zaplavilo včera večer po silnej búrke. Rozliate boli aj bočné prítoky Čermeľského potoka.
 
Od včera sa pracovalo na odstránení všetkých prekážok na trati, ktoré bránia premávke vlakov. Rozsah škôd nevedia zatiaľ potvrdiť. Železnicu by mali spojazdniť už dnes od 11.00.
 
„Po prehliadke trate sme zistili, že minimálne dva rozvodnené potoky naplavili na trať množstvo nečistôt, blata, kameňov či dreva. Zatiaľ sa nám podarilo na ráno získať prisľúbenú pomoc z Dopravného podniku mesta Košice, na tvári miesta zistíme, ako dlho bude musieť byť prevádzka obľúbenej košickej atrakcie prerušená. Všetci veríme, že už cez víkend budú vlaky, hoc zníženou rýchlosťou, po trati opäť premávať,“ povedal Ľubomír Lehotský, riaditeľ detskej železnice v Košiciach.
 
  Rozliaty bol aj Čermeľský potok
 
Silná búrka, ktorá sa vo štvrtok podvečer prehnala nad Košicami spôsobila, že na viacerých úsekoch štvorkilometrovej trate sú popadané stromy, naplavené kamene a koľaje sú pokryté blatom.
 
Dobrovoľníci sa v priebehu dnešného dňa snažia nasadiť všetky sily na odstraňovanie škôd. Nedisponovali však ťažkou technikou, ktorá by im pri odstraňovaní následkov búrky veľmi pomohla, preto sa obrátili na mestské podniky, ktoré disponujú vhodnými mechanizmami a požiadali ich o pomoc a súčinnosť.
(9:45, detskazeleznica.sk)
Diskusia
Pridať komentár