Falošný obchod s kryptomenami okradol muža o viac ako 26 000 €

927x
09. Jún 2022
Prišiel o viac ako 26.000,-Eur 
 Páchatelia vystupovali pod falošnými menami
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, ktorého sa dopustil zatiaľ neznámy páchateľ, no poškodenému 57 ročnému Humenčanovi vznikla škoda viac ako 26.700,-Eur.
 
Páchatelia vystupujúci pod falošnými menami sa skontaktovali s mužom a to s úmyslom obchodovania prostredníctvom internetu. Vystupovali ako zástupcovia spoločnosti a opakovane komunikovali s Humenčanom, išlo o obdobie od januára do apríla tohto roku.
 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Pod rôznymi zámienkami v súvislosti s obchodovaním na internete od muža vylákali v niekoľkých čiastkových platbách sumu 26.713,- Eur. Peniaze muž postupne prostredníctvom internetbankingu zasielal na nimi určený účet v banke mimo Slovenska. Poškodený muž bol presvedčený, že ide o obchod s kryptomenami ako aj inými komoditami spoločnosti.
 
Aj tento prípad je charakteristický tým, že opäť a to napriek opakovaným apelom, či upozorneniam zo strany polície si občania nepreveria totožnosť a serióznosť osôb, s ktorými sa do obchodovania púšťajú. Nezabúdajme, že internet je prostriedok ale nie overovací systém.
(11:00, KR PZ PO)
Diskusia
Pridať komentár