VIDEO | Študenti Gymnázia Leonarda Stöckela sa zoznámili s exotickými zvieratami

1531x
07. Jún 2022
Študenti zhliadli rôzne exotické zvieratá
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Bardejovské Gymnázium Leonarda Stöckela pripravilo pre svojich žiakov v rámci maturitného týždňa bohatý program. Nematuritné ročníky sa zúčastnili vychádzok do okolia, navštívili plaváreň, múzeá a absolvovali tiež rôzne prednášky.
 
Jednou z nich bola diskusia o hadoch a faune amerického kontinentu, ktorá sa uskutočnila v školskej jedálni. Prezentované boli mnohé živočíchy, ktoré mali možnosť zhliadnuť na vlastné oči všetci prváci.
 
„Pretože tí žiaci prichádzajú ešte s takými inými vedomosťami, aby si vyskúšali, čo je to živé vyučovanie,“ povedala Alena Gombošová, riaditeľka Gymnázia L. Stöckela.
 
„Máme tu rôzne druhy pakobyliek, veľké africké slimáky Achatiny, agamu bradatú, veľhada, pytóna, či korytnačky,“ uviedla Viktória Majláthová, pracovníčka UPJŠ v Košiciach.
 
Najviac zaujali hady 
 
:Práve hady pútali najväčšiu pozornosť. Niektorí sa ich báli, iní ich nemali problém chytiť a pohladiť.
 
 
„Našim primárnym cieľom je okrem nejakej osvety a sprostredkúvania informácii aj boj zo strachu z hadov, pretože v ľudskej populácii je veľa jedincov, ktorí sa hadov boja. Takže my aj takýmito prednáškami a ukážkami sa snažíme bojovať s týmto strachom z hadov, ktorý je mnohokrát neopodstatnený a takéto decká, ktoré sa v prvom momente boja, nakoniec odchádzajú s fotkou s hadom na krku,“ doplnila Majláthová.
 
Akcia sa študentom páčila 
 
Študentom sa takáto prednáška počas maturitného týždňa veľmi páčila, čoho dôkazom sú aj nasledujúce výpovede.
 
„Tento had sa mi veľmi páči, má peknú farbu.“
 
„Najviac sa mi páčili príbehy praktikantov, aký mali život v Amerike, aký na Slovensku. Najviac sa mi páčilo čo tam zažili, aké prírodné katastrofy.“
 
„Akcia sa mi veľmi páči a v ruke som držala pakobylky a dvoch hadov. Z toho bol jeden veľmi ťažký, ale je to dobrý zážitok.“
 
„Mohli sme tu dnes vidieť hady aj pakobylky, čo sú drobné bezstavovce. Mala som na ruke zelenú pakobylku. Hadov sa veľmi bojím, takže neviem či si nejakého podržím a je to pre mňa dosť veľký zážitok, takže ďakujem.“
(19:23, red)
Diskusia
Pridať komentár