VIDEO | Bardejovské Kúpele sa napĺňajú

1274x
06. Jún 2022
Očakáva sa silné leto
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Príchod jari prilákal verejnosť k rekreácii v oblasti Bardejovských Kúpeľov. Tie prekonali 60% obsadenia svojich kapacít už na začiatku mája.
 
Počet návštevníkov stále rastie. Manažment očakáva, že v letných mesiacoch by mohli mať kapacity úplne vyťažené. V lete by sa tak dostali na úroveň pred pandemickou krízou, no ani to nezmaže straty zo začiatku tohto a z predchádzajúcich dvoch rokov.
 
Momentálna ponuka liečebných pobytov a postcovidovej liečby je v Bardejovských kúpeľoch široká. Ubytovanie si hostia prispôsobujú v rôznych zariadeniach. Kúpele ponúkajú aj samoplatcovské pobyty za stále ceny.
 
 
V hoteli Alexander sa konajú svadby, oslavy, kongresy a iné akcie. Kapacita v hlavnej sezóne je približne 1100 lôžok. Pred krízou ich ročne navštívilo takmer 25 000 osôb.
 
Väčšina návštevníkov je z Prešovského a Košického kraja, ktoré majú spolu jeden a pol milióna obyvateľov. Iba niekoľko stovák metrov od Bardejova nájdete najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov.
 
Okrem tradičnej liečby vnútorných ochorení sú v schválenom indikačnom zozname i choroby ženské, nervové a ochorenia pohybového aparátu.
(17:02, red)
Diskusia
Pridať komentár