Polícia obvinila sprejerov, ktorí poškodili cudzí majetok

1889x
03. Jún 2022
Obvinení sprejeri
Polícia mladíkov zadržala, stíhaní sú na slobode 
 
Polícia v Bardejove objasnila dva prípady poškodzovania budov sprejermi, ku ktorým došlo koncom marca tohto roku na Partizánskej ulici.
 
V oboch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestných činov poškodzovania cudzej veci.
 
17 ročný Bardejovčan v podvečerných hodinách v predposledný marcový deň tohto roku poškodil jeden z bytových domov na Ul. Partizánskej v rodnom meste.
 
Čiernym sprejom, ktorý údajne našiel na zemi, nastriekal nečitateľné nápisy na fasádach dvoch bytových domov. Jeho umeleckému sklonu neunikla ani sklenená vitrína medzi bytovými domami, ktorú taktiež postriekal.
 
 
Vlastníci bytových domov vzniknutú škodu vyčíslili na viac ako 490 eur. Tento umelecký záchvev mladého Bardejovčana pravdepodobne motivoval k jeho ďalšej takejto činnosti.
 
O niekoľko hodín neskôr, večer, spolu s rovnako starým mladíkom z obce Šiba, po predchádzajúcej vzájomnej dohode opäť navštívili rovnakú lokalitu a čiernym sprejom postriekali fasády iných priľahlých objektov rôznymi nápismi a odkazmi. Tu sa vzniknutá škoda vyšplhala až na 2150 eur.
 
Dôkazná situácia umožnila mladíkom vzniesť obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Obaja obvinení sú momentálne stíhaní na slobode.
(10:38, krpzpo)
Diskusia
Pridať komentár