VIDEO | Obec Budimír do života uvítala malých Budimírčanov

991x
02. Jún 2022
Za dva roky pribudlo v obci 27 detí
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Obec Budimír znova zorganizovala slávnostné uvítanie detí do života. Za dva roky do obce pribudlo 27 malých Budimírčanov.
 
„Aby sme deti nabudili k tomu, aby mal vzťah k obci, tak dostávajú také rámy, ktorým ich vítajme a zdôrazňujeme, aby stále pamätali na to, že sú Budimírčania. Trochu ich tak namotivovať k miestu narodenia,“ uviedol starosta obce Budimír Vojtech Staňo.
 
„Je to taká trvalá pamiatka, keďže niektoré obce dávajú rôzne osušky alebo dečky s menom, ale dieťa keď vyrastie, tak z toho nič nemá, ale ten pamätný list si môžu buď zavesiť na stenu alebo postaviť na nábytok, lebo je to taký rámik, ktorý sa dá postaviť na komodu alebo poličku,“ prezradila Zuzana Kšenžighová, kronikárka obce.
 
 
Po uvedení detí do obecnej rodiny sa rodičia podpísali do kroniky a na pamiatku sa spoločne odfotografovali. Obyvatelia Budimíra si takéto podujatie chvália.
 
„Ja ako celoživotný obyvateľ tejto obce som rada, že sa také niečo robí, že aj moje dieťa je nový Budimírčan a že všetci, aj tí čo nie sú rodený Budimírčania, ale sa prisťahovali, tak je tu taká spolupatričnosť,“ povedala Lenka, obyvateľka obce Budimír.
 
„Ja si myslím, že takéto podujatia by v obci mali byť, pretože tradície treba dodržiavať a aby aj naše deti vedeli kam patria. Tieto akcie sú pekné, stretne sa viac ľudí z obce, je to pekná tradícia,“ pochvaľovala si Stanislava, obyvateľka obce.
 
V obci sa každým rokom rodí viac a viac detí a aj preto je potešujúce, že sa demografická krivka dvíha.
(10:17, red, foto: Obec Budimír)
Diskusia
Pridať komentár