VIDEO | Bardejovská SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb získala grant pre Erasmus a 1. miesto v súťaži pre pedagógov

1101x
02. Jún 2022
Projekty prinesú študentom nové skúsenosti a vedomosti
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Úspešné projekty učiteliek priniesli pre Strednú odbornú školu ekonomiky, hotelierstva a služieb v Bardejove mnoho výhod a ocenení. Ide o dva projekty, a to o projekt Erasmus a súťažný projekt pre pedagógov.
 
„Tento prvý rok sme si pre študentov pripravili v spolupráci s agentúrou, ktorá je v Českej republike pobyt dvojtýždňový v Bulharsku. Ide o stredisko Obzor, kde budú pracovať piati študenti z odboru hotelová akadémia a piati študenti z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu,“ informovala Iveta Michalčinová, učiteľka odborných predmetov.
 
Každoročne môže ísť do zahraničia 20 študentov 
 
Škola má pre svojich študentov zabezpečené granty na sedem rokov. Každý rok tak môže vycestovať do zahraničia 20 študentov. Druhý projekt bol určený pre pedagógov od materských škôl až po stredné školy, ktorí vypracovali metodické pomôcky na tému životného prostredia. Tie sa potom hodnotili v súťaži, ktorá sa konala už druhý rok.
 
„Minulý rok to boli odpady a tento rok to bola zmena klímy a na túto tému bolo treba vypracovať nejaký projekt, ktorý by sa použil na vyučovanie v rámci environmentálnej výchovy. Vytvorila som projekt na tému Zelený dom, kde som sa zaoberala uhlíkovou stopou a možnosti jej redukcie. Tento rok sme vyhrali prvé miesto v kategórii stredné školy. Minulý rok sme získali absolútne prvenstvo v rámci všetkých kategórii,“ informovala Lenka Dubivská, učiteľka biológie a odborných predmetov.
 
Projekt škola využíva ako učebnú pomôcku k environmentálnej výchove. Z projektov tak ťažia žiaci aj pedagógovia.
(10:40, red)
Diskusia
Pridať komentár