VIDEO | Obec Kružlov privítala malých Kružlovčanov

2016x
02. Jún 2022
Do obce pribudlo 28 detí
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Obec Kružlov zorganizovala tradičné uvítanie detí do života. Do obce pribudlo 28 malých Kružlovčanov.
 
„Je veľmi dôležité, aby sme deti privítali, nakoľko dieťa a rodina je pre nás to najdôležitejšie v našej obci a každý sa teší narodeniu dieťaťa. Je to pre rodičov, pre matku a otca najdôležitejší krok v živote a myslím, že každý sa tomu tak teší, že je potrebné tomu venovať dostatočnú pozornosť,“ uviedol Jozef Kmec, starosta obce Kružlov.
 
Obec tak privítala za posledné tri roky spolu 28 detí, ktorým obec darovala kvet a kultúrny program. Rodičom odovzdali symbolickú finančnú odmenu na každé dieťa. Obyvatelia obce si podujatie chvália.
 
Obyvatelia si podujatie chvália
 
„My chodíme pravidelne viac menej, pretože už jednu osemročnú sme si uvítali v obci a veľmi sa nám páči táto akcia,“ odpovedala Lucia Švedová, účastníčka podujatia.
 
„Myslím si, že je to taká naša povinnosť, keďže sme Kružloviani, aby sme sa zúčastnili tohto slávnostného ceremoniálu a veľmi radi aj po tých takých korona časoch sme sa viacerí stretli, takže sme sa tešili na tento deň,“ odpovedala Jozefína Džundová, účastníčka podujatia.
 
„Mám tu vnučku, ktorá mala práve v januári tri roky, tak sme prišli osláviť uvítanie detí do života. Jednoznačne, že je to dobré, to sú noví ľudia, noví občania našej obce. Musíme si ich uctiť. Je to naša budúcnosť,“ odpovedala Martina Jurecová, účastníčka podujatia.
 
Obec sa teší, že sa počet detí zvyšuje a verí, že o rok privíta ďalších malých nováčikov obce.
(9:00, red, foto: FB/Jozef Kmec)
Diskusia
Pridať komentár