VIDEO | Nová kaplnka so sochou Jána Pavla II. v Osikove

1199x
26. Máj 2022
V dedine pribudla socha svätca
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Uplynulý rok v Osikove prebiehalo rezbárske sympózium a výsledkom okrem dreveného betlehema bola aj jedna socha svätca. Obecné zastupiteľstvo sa rozhodlo pre pápeža, ktorý mal k Slovensku veľmi blízko.
 
„Na obecnom zastupiteľstve rozhodli, že nášmu kraju, Slovensku, je najbližší svätec Ján Pavol II., ktorý je Poliak, Slovan, takže bolo rozhodnuté, že tento svätec bude krášliť našu obec,“ uviedol Jozef Kvokačka, starosta obce Osikov.
 
Po nedeľnej svätej omši miestny farár posvätil novú kaplnku
 
V nej sa nachádza socha v životnej veľkosti. Nielen domáci, ale aj okoloidúci sa tak môžu pri nej zastaviť a pomodliť sa.
 
„Kto prechádza Osikovom, krásnou obcou tak sa môže zastaviť. Socha je na dobre viditeľnom mieste. Môže sa pristaviť, chvíľku modliť, oddýchnuť alebo len sa pokochať krásnou scenériou, ktorú dotvára aj socha,“ prezradil Pavol Štefurik, správca farnosti Osikov.
 
Zhotovil ju známy rezbár Miroslav Trnovský
 
Ktorý sa tomuto remeslu venuje dlhé roky. „Sôch po Slovensku povyrezával viac. Je to známy rezbár, ktorý je pozývaný aj po celej Európe, bol aj v Amerike,“ dodal starosta.
 
Ján Pavol II. bol na Slovensku trikrát a aj tieto návštevy bude pripomínať drevená socha v Osikove.
 
„To ako nám stále hovoril, aby sme sa nebáli, aj doby, ktorú žijeme, preživame, tak aby to, že sme veriaci, že sa spoliehame na vyššiu moc, než len na naše ľudské schopnosti, tak on nám ukazoval cestu k Bohu, cestu viery, lásky a odpúšťania,“ zhodnotil správca farnosti.
 
Ako na požehnaní zdôraznil starosta obce, poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruky k dielu.
(19:00, red)
Diskusia
Pridať komentár