Vopred sa dohodli a okradli 82 ročnú babku

1608x
26. Máj 2022
Jedna ju vylákala von a druhá ju okradla
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou začal trestné stíhanie pre zločin porušovanie domovej slobody spáchaný v súbehu s trestným činom krádeže. Išlo o skutky spáchané formou spolupáchateľstva.
 
V pondelok (23.05.2022) dve ženy po vzájomnej dohode neoprávnene vošli na oplotený dvor jedného z rodinných domov na Ul. Ondavskej, vo Vranove. Jedna zo žien búchaním a hlukom vylákala z domu domácu pani a potom ju sotila na zem a rýchlo utiekla preč.
 
Druhá zo žien prišla k 82 ročnej pani a pod zámienkou pomoci s ňou vošla do domu. Využila nepozornosť otrasenej pani domácej a zo spálne jej ukradla šperky a peniaze. Potom aj táto žena z domu utiekla. Majiteľke vznikla škoda krádežou vo výške viac ako 1 000 eur.
 
Keď mladíci nevedia, čo so sebou 
 
Policajti Odboru kriminálnej polície vo Vranove nad Topľou na prípade intenzívne pracovali. Získanou dôkaznou situáciou bolo preukázané, že skutku sa dopustili dve slečny vo veku 15 a 13 rokov a prítomný bol aj 9 ročný chlapec. Všetci pochádzajú z Vranova.
 
Vzhľadom na vek týchto osôb bolo možné vzniesť obvinenie iba 15 ročnej slečne za uvedené protiprávne konanie. Ďalší dvaja nie sú trestnoprávne zodpovední.
 
15 ročná Vranovčanka bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Okresným vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej do väzby.
(9:46, krpz)
Diskusia
Pridať komentár